foto: Publicitātes foto
Eiropas koru olimpiādes reģionālais koncerts notiks arī Liepājā
20.jūlijā pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 3.Eiropas koru olimpiādes Liepājas koncerts.
Kultūra
2017. gada 27. jūnijs, 14:23

Eiropas koru olimpiādes reģionālais koncerts notiks arī Liepājā

Karlīna Timofejeva

20.jūlijā pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 3.Eiropas koru olimpiādes Liepājas koncerts, kurā klausītājus priecēs Dienvidķīnas un Dienvidāfrikas sieviešu un meiteņu kori, izpildot Ķīnas un Āfrikas tautas mūziku, kā arī nacionālo komponistu oriģinālskaņdarbus. 

Kimberli meiteņu koris (Kimberley Girls’ Choir) un Dienvidķīnas universitātes sieviešu koris (South China Normal University Choir) atzīti par unikāliem savas tautas koru tradīciju nesējiem, un ar atzinību novērtēts to profesionāli augstais sniegums. 

foto: Publicitātes foto
20.jūlijā pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 3.Eiropas koru olimpiādes Liepājas koncerts.

Dienvidķīnas universitātes sieviešu koris dibināts 2009. gadā, un tā dalībnieces galvenokārt ir universitātes mūzikas nodaļas audzēknes. Neilgi pēc dibināšanas aizrautīgā darba un augstās muzikālās kvalitātes dēļ, koris kļuvis par atpazīstamu un labi novērtētu kolektīvu starp Ķīnas universitāšu koriem.

2012. gadā koris konkursā „Xinghai balvas starptautiskās koru sacensības” ieguva zelta diplomu un platīna nomināciju divās kategorijās, bet 2013. gadā Ķīnas Kultūras ministrija izvēlējās kori dalībai Sanhuanas Dziesmu svētkos Argentīnā. Dienvidķīnas universitātes sieviešu kora dziedāšanas stils ir smalks, tīrs un krāšņs, tas kļūst arvien izcilāks uzkrāto sasniegumu, bagātīgās izteiksmes un daudzveidīgo priekšnesumu dēļ.

foto: Publicitātes foto
20.jūlijā pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 3.Eiropas koru olimpiādes Liepājas koncerts.

Kimberli meiteņu koris nosaukumu ieguvis par godu Kimberli pilsētai Dienvidāfrikas Ziemeļkāpas provincē. Kora sastāvā ir aptuveni 60 meitenes, un tā mūzikas žanri ir daudzveidīgi - koris uzstājas ar klasisko un mūsdienu komponistu mūziku, kā arī ar populārām mūsdienu dziesmām.  Kimberli meiteņu koris ir veiksmīgi piedalījies dažādos nacionālos un starptautiskos koru konkursos un festivālos, piemēram, 2016. gadā koris ieguva 8. un 10. pakāpes sudraba diplomu Pasaules koru olimpiādē Sočos. Koris ir apņēmies sasniegt māksliniecisku izcilību un Kimberli pilsētas meitenēm sniedz cerību uz pašizaugsmi un iespēju attīstīt savu balsi – mākslinieciskās vadītājas Filisas Goldblatas vadībā rupjie dimanti kļūst par pulētiem un mirdzošiem spīdekļiem.

Koncerts notiks 2 daļās ar starpbrīdi, kopējais norises laiks - 1 stunda 50 minūtes. Norises vieta - Lielā zāle, organizē – SIA “Lielais dzintars’. Koncerts tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Biļetes no 4 līdz 6 eiro nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. 

Uzziņai:
No 16. līdz 23.jūlijam Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3.Eiropas koru olimpiāde Rīgu pārvērtīs pasaules kormūzikas galvaspilsētā.  Vairāk kā 150 koru sacentīsies 10 dažādas kategorijās, brīvdabas skatuves pieskandinās draudzības koncerti, notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku ieskaņu koncerts un dalībnieku gājiens, paredzēti koncerti Rīgas Domā un īpaši pasākumi Arēnā Rīga. Vairums no gaidāmajiem koru olimpiādes pasākumiem būs pieejami bez maksas, dodot iespēju ikvienam gūt jaunus iespaidus un iepazīt dažādu tautu kultūras. Līdzās plašajam bezmaksas pasākumu klāstam būs īpaši veidotas koncertprogrammas arī Latvijas reģionu centros – Liepājā, Rēzeknē un cituviet.