foto: kasjauns.lv
"Tas zaglis man dzērumā muldēja kaut ko par Raini..." Kā aizturēja Aspazijas un Raiņa muzeja apzadzēju, un kas viņš ir?
Šajā klusajā un romantiskajā Jāņa ielas hostelī „Red Nose Hostel” tika aizturēts Raiņa rakstāmgalda apzadzējs.
Sabiedrība
2017. gada 27. jūnijs, 06:20

"Tas zaglis man dzērumā muldēja kaut ko par Raini..." Kā aizturēja Aspazijas un Raiņa muzeja apzadzēju, un kas viņš ir?

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Dienu pēc Raiņa un Aspazijas vasarnīcas apzagšanas policija Vecrīgas hostelī „Red Nose Hostel” tika aizturēts Raiņa rakstāmlietu – tintnīcas, spalvaskāta un rakstāmmašīnas zaglis. Tas izdevās, pateicoties viesnīcas darbinieka Reiņa acīgumam „Man likās, ka zaglis vispār pirmo reizi mūžā bija iegājis kādā muzejā,” atzina Reinis.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 21. jūnijā Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, no muzeja ekspozīcijas tika nozagti unikāli priekšmeti, kas piederēja Rainim - tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna, kuru vērtība naudas izteiksmē tiek lēsta ap 14 000 eiro. Nākamajā dienā 34 gadus vecais zaglis tika aizturēts Vecrīgas hostelī „Red Nose Hostel” Jāņa ielā.

Garnadzis tika aizturēts, pateicoties hosteļa darbinieka Reiņa acīgumam. Viņš portālam Kasjauns.lv pastāstīja: „Tajā dienā man bija diennakts maiņa. Pa dienu tas zaglis man dzērumā kaut ko muldēja par Raini un ka viņam esot kaut kāds 250 gadus sens rakstāmrīks. Uzskatīju tos par dzērāja murgiem un teicu, lai mani netraucē un ļauj strādāt, nepievērsu nekādu lielo uzmanību viņa teiktajam. Nākamajā dienā internetā ieraudzīju policijas paziņojumu un zagļa attēlu no videonovērošanas kameras. Pēc apģērba arī sazīmēju, ka vainīgais varēja būt mūsu hoteļa viesis. Piezvanīju policijai, un tā arī atbrauca viņam pakaļ, atrada nozagtās lietas. Zaglis bija Latvijas pilsonis, bet runāja krievu valodā un man radās priekšstats, ka viņš todien vispār dzīvē ir bijis pirmo reizi kādā muzejā. Hostelī viņš ieradās viens, bet gan pirms, gan pēc zādzības viņš pie mums bija ieradies kopā ar kādu draugu”.

Viesnīca, kurā "izpļāpājās" Raiņa un Aspazijas apzadzējs

"Red Nose Hostel" - te dzīvoja vīrietis, kurš pamanījās apzagt Raiņa un Aspazijas muzeju, un dzērumā par guvumu izpļāpājās hosteļa ...

gallery icon

Hosteļa īpašniece Anete Lūse  portālam Kasjauns.lv teica, ka viņas vadītajā hostelī apmetas solīda publika un viņai ir nepatīkami, ka starp viesiem izrādījies tāds neģēlis.

Tēmas