Vāc parakstus, lai ārpus Rīgas dzīvojošiem skolēniem arī ieviestu bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā
Iniciatīvas iesniedzēja vēlas atvieglināt lauku talantīgo jauniešu iespēju izglītoties pilsētu mūzikas, sporta un citās interešu izglītības iestādēs.
Sabiedrība
2016. gada 15. maijs, 09:09

Vāc parakstus, lai ārpus Rīgas dzīvojošiem skolēniem arī ieviestu bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā

Jauns.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai ārpus Rīgas dzīvojošie skolēni uz interešu izglītības apguves vietām Rīgas sabiedriskajā transportā varētu braukt bez maksas.

Kā iniciatīvas iesniedzēja norādīta Elga Volfa.

Volfa vēlas atvieglināt lauku talantīgo jauniešu iespēju izglītoties pilsētu mūzikas, sporta un citās interešu izglītības iestādēs. Viņasprāt, patlaban tas bieži nav iespējams ārkārtīgi augsto sabiedriskā transporta izmaksu dēļ.

"Daudzi lauku jaunieši nevar attīstīt talantus, jo vecāki nespēj samaksāt ceļa izdevumus," pārliecināta Volfa.

Līdz ar to, viņasprāt, nepieciešams pārtraukt lauku bērnu diskrimināciju, Rīgas sabiedriskajā transportā liekot maksāt par braucienu, kamēr Rīgas skolēniem tas ir par brīvu.

Volfa uzsvēra, ka, tā kā valdības deklarācijā atbalsts ģimenēm ar bērniem ir noteikts kā prioritāte, tad no līdzekļiem, kas paredzēti demogrāfisko un sociālā taisnīguma jautājumu risināšanai, valdībai būtu jāpiešķir dotācija transporta uzņēmumiem gan Rīgā, gan visā Latvijā skolēnu biļešu ieviešanai, uzskata Volfa.

Viņa ir pārliecināta, ka ģimenes ar bērniem šādas iniciatīvas rezultātā iegūs iespējas pilnvērtīgāk audzināt savus bērnus, bet sabiedrība iegūs darboties gribošus un varošus jauniešus.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA