foto: Klaipēdas policija
Klaipēdas policija aiztur piedzērušos PSRS fanu no Latvijas
Klaipēdas policija svētdien gaišā dienas laikā pilsētas centrā „sašņorēja” streipuļojošu Latvijas pilsoni, kurš, pārkāpjot kaimiņvalsts likumdošanu, visiem izaicinoši vēstīja, ka ciena Padomju Savienību.
112
2017. gada 6. jūnijs, 10:47

Klaipēdas policija aiztur piedzērušos PSRS fanu no Latvijas

Kasjauns.lv

Lietuvas piejūras pilsētas Klaipēdas policija pagājušās nedēļas svētdienā, 4. jūnijā, patrulējot pilsētas centrā, aizturēja kunga prātā esošu 34 gadus vecu Latvijas pilsoni, kurš augstu paceltu galvu ar PSRS ģerboni uz muguras streipuļoja pa Audros prospektu.

Latvijas valstspiederīgajam nācās ne tikai no ķermeņa nostīvēt apģērba gabalu ar padomju simboliku, bet nu viņam draud arī pārsimts eiro liels naudas sods. Lietuvas Administratīvo tiesību pārkāpumu kodekss aizliedz nacistisko un komunistisko simbolu izplatīšanu un demonstrēšanu, par ko draud no 150 līdz 300 eiro liels naudas sods.

Svētdien ap trijiem pēcpusdienā vietējie policijai ziņoja, ka pa pilsētas centru streipuļojot trīs jauni vīrieši. Vienam no viņiem mugurā bija T-krekls uz kura bija PSRS ģerbonis un uzraksts krievu valodā: „Dzimis PSRS”. Policija iereibušo nogādāja policijas iecirknī, kur viņš uzvedās izaicinoši un lamājās uz policistiem, kuri viņu esot nepamatoti aizturējuši, vēsta Klaipēdas policijas ziņojums.

Jāatgādina, ka pirms mēneša – 8. maijā Lietuvā tika aizturēts vēl viens Latvijas pilsonis, kvēls okupācijas režīma slavinātājs. Kaimiņvalsts policisti Paģēgu robežkontroles punktā ceļā uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu lika Latvijas pilsonim noņemt no viņa vieglās automašīnas „Toyota Carina” sānu logiem noplēst uzlīmes ar padomju simboliku, kurās bija attēlots tanks un padomju simbolika - sirpis un āmurs un piecstaru zvaigzne. Par notikušo tika ziņots policijai, kas sāka administratīvā pārkāpuma lietu pret Latvijas pilsoni.