"Radiohead" jaunais albums ieņem augstas vietas Lielbritānijas un ASV mūzikas topos
Britu rokgrupas "Radiohead" līderis Toms Jorks.
Kultūra
2016. gada 16. maijs, 22:19

"Radiohead" jaunais albums ieņem augstas vietas Lielbritānijas un ASV mūzikas topos

Jauns.lv

Britu rokgrupas "Radiohead" jaunais albums "A Moon Shaped Pool" sasniedzis Lielbritānijas mūzikas topa pirmo vietu, savukārt ASV palicis trešajā vietā.

"Radiohead" pirmais albums pēc piecu gadu pārtraukuma iznāca 8.maijā. Pirms tam no grupas mājaslapas un sociālo tīklu kontiem pazuda pilnīgi visa tur ievietotā informācija, bet fani pa pastu saņēma mīklainas kartītes.

Aizvadītajā nedēļā Lielbritānijā tika pārdoti 50 000 albuma eksemplāru.

Tas ir sestais "Radiohead" albums, kas sasniedzis britu mūzikas topa virsotni. 1997.gadā iznākušais "OK Computer" bija pirmais grupas veikums, kas ierindojās britu topa pirmajā vietā.

Tikmēr ASV pirktāko albumu topā "A Moon Shaped Pool" ieņem trešo vietu aiz kanādiešu dziedātāja Dreika ieraksta "Views", kas ir saraksta līderis otro nedēļu pēc kārtas, un amerikāņu dziedātājas Bejonsas albuma "Lemonade".

Par spīti straumēšanas augošajai popularitātei, neviens no "Billboard" topa pirmajā trijniekā esošajiem albumiem nebija pieejams lielākajā straumēšanas pakalpojumā "Spotify". "Radiohead" solists Toms Jorks nopēlis pakalpojuma biznesa modeli un samaksas apmēru dziesmu autoriem un izpildītājiem.

"Radiohead" albums pieejams digitālās mūzikas veikalā "iTunes", kā arī straumēšanas pakalpojumos "Apple Music" un "Tidal".

Ieraksts "A Moon Shaped Pool" CD un skaņuplates formātā iznāks jūnijā.

"Radiohead" iepriekšējais albums "The King of Limbs" iznāca 2011.gadā, bet pēc tam grupas dalībnieki pievērsās solo projektiem.

"Radiohead": "Burn The Witch" "Radiohead": "Daydreaming"
LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA