Armands Tripāns pie žiguļa stūres startēs Latvijas Rallijkrosa kausā
Sabiedrība
2017. gada 16. maijs, 21:40

Armands Tripāns pie žiguļa stūres startēs Latvijas Rallijkrosa kausā

Karlīna Timofejeva

Gatavojoties startam Latvijas Rallijkrosa kausa 1.posmam, kas šo svētdien, 21.maijā, norisināsies Biķernieku trasē, Latvijas Televīzijas sporta žurnālists Armands Tripāns jau izmēģina savus spēkus pie žiguļa stūres. Gaidāmajās sacensībās Armands startēs Lada RX ieskaites klasē, sēžoties pie autosporta leģendas Ivo Traubergs spēkrata stūres.

Pēc pirmā savā mūžā brauciena ar sacīkšu žiguli, gan sajūsmināts un pacilāts, gan savā ziņā izbrīna pilns, Armands bija gatavs dalīties savām emocijām, kas gūtas izmēģinot spēkratu Biķernieku trasē.

“Godīgi sakot, nebiju pat iedomājies, ka žigulis var būt tik jaudīgs spēkrats. Parasti jau, skatoties uz šo automašīnu, rodas sajūta - ko gan var gaidīt no veca autiņa, bet apsēžoties pie tā stūres, sajūtot to jaudu un spēku, emocijas, protams, ir neparakstāmas. Tā vairs sen nav veca padomju automašīna, bet kārtīgs rallijkrosa spēkrats. Tagad es arī saprotu tos cilvēkus, kuri piedalās šajās sacensībās, gaidā tās, jo tādas sajūtas, kā man tikko bija braucot pa trasi, gribas izjust vēl un vēl. Man gan bija pārsteigums par to, ka Ivo Traubergs un Jānis Bergs mani uzrunāja un piedāvāja piedalīties sacensībās, bet uzskatu, ka ir jāpamēģina viss, tāpēc ar lielu prieku, bet tajā pašā laikā zināmu satraukumu piekritu. Tas man būs pilnīgi jauns izaicinājums, tāpēc gatavojos un gaidu sacensības,” mazliet satraukts no ātrās braukšanas un smaidīgs stāsta Armands.

Jautāts vai tā sajūta, ka gribas izjust ātrumu, neliks arī uz ielas, mazliet iespiest gāzes pedāli grīdā, Armands uzsver, ka tā viss nebūs: “Uzskatu, ka tajā brīdī, kad esi uz ielas, ir jāievēro noteikumi un jāciena arī citi satiksmes dalībnieki. Dažreiz redzu šādus ātrus braucējus, kuri uzskata, ka pilsētas ielas ir gana labas, lai parādītu savas iemaņas. Tādiem gan gribas pateikt, ka, ja reiz vēlas parādīt ko prot, lai atnāk uz trasi un parāda, lai pamēģina piedalīties sacensības un tad redzēs, cik tad labi braucēji viņi patiesībā ir.”

Jau pavisam drīz Armandam līdz ar citiem rallijkrosa braucējiem būs jāstājas uz starta līnijas. Viņš arī atzīst, ka morāli ir gatavs piedalīties sacensībās un ar nepacietību tās gaida. “Protams, tas būs pārbaudījums un gribas nobraukt pēc iespējas labāk.

Sacensībās piedalīšos ar Ivo Trauberga automašīnu, un tā ir gan atbildība, gan gods, jo viņš tomēr ir Latvijas autosporta leģenda, tāpēc centīšos nepievilt. Bet kopumā gatavs šim piedzīvojumam esmu, tāpēc tiekamies Biķernieku trasē 21.maijā.”