Mūrniece: Latvija atbalsta Baltkrievijas tuvināšanos Eiropas Savienībai
Mūrniece uzsvēra, ka Baltkrievija mums ir nozīmīga ekonomiskās sadarbības partnere, kā īpaši perspektīvas sadarbības jomas minot transportu, tranzītu un loģistiku.
Politika
2016. gada 17. maijs, 23:57

Mūrniece: Latvija atbalsta Baltkrievijas tuvināšanos Eiropas Savienībai

Jauns.lv

Starp Latviju un Baltkrieviju valda labas kaimiņattiecības un aktīvi kontakti gan politiskajā līmenī, gan ekonomikā, kā arī laba praktiskā sadarbība robežkontrolē. To šodien Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) norādīja tikšanās laikā ar Baltkrievijas parlamenta deputātiem, uzsverot, ka Latvija atbalsta Baltkrievijas tuvināšanos Eiropas Savienībai (ES).

Latvija apsveic Baltkrievijas atjaunoto dialogu ar ES, par Mūrnieces pausto šodien Saeimas namā tiekoties ar Baltkrievijas parlamenta Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Valēriju Gaidukeviču, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra veiksmīgo politisko dialogu starp kaimiņvalstīm, norādot uz aktīvo vizīšu apmaiņu parlamentu komisiju līmenī un labajiem kontaktiem starp deputātu sadraudzības grupām. Tikšanās dalībnieki pauda atbalstu iniciatīvai Latvijas un Baltkrievijas parlamentāriešiem kopīgi apmeklēt abu valstu robežu, lai nepastarpināti iepazītos ar robežsargu sadarbības aktualitātēm. Laba sadarbība starp dienestiem ir īpaši svarīga pašreizējā migrācijas situācijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece uzsvēra, ka Baltkrievija mums ir nozīmīga ekonomiskās sadarbības partnere, kā īpaši perspektīvas sadarbības jomas minot transportu, tranzītu un loģistiku. Latvija cer, ka turpināsies pozitīvā dzelzceļa kravu pārvadājumu dinamika. Esam ieinteresēti iesaistīties Ķīnas kravu tranzītā un palielināt konteinervilciena "ZUBR" pārvadājumus, norādīja politiķe. Patlaban Baltkrievija Latvijas ārējo tirdzniecības partneru vidū ieņem 13.vietu.

Mūrniece pauda gandarījumu par progresu Baltkrievijas un ES dialogā, uzsverot, ka savas prezidentūras laikā ES Padomē Latvija ieguldīja nozīmīgu darbu Baltkrievijas un ES attiecību normalizēšanā. Latvija kā kaimiņvalsts ir ieinteresēta stabilā un drošā Baltkrievijā, kas tuvinās Eiropas vērtībām, atzina Saeimas priekšsēdētāja. Esam ieinteresēti arī ES un Baltkrievijas vīzu atvieglotas izsniegšanas līguma noslēgšanā, kas veicinātu kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA