foto: Kauņas rajona policija
Brutālais Latvijas BMW nolaupīšanas video no Kauņas: mūsu policistiem nekas nav zināms
Pirms nedēļas Lietuvā no Latvijā reģistrēta BMW tika brutāli izrauts vadītājs un viņam nolaupīta automašīna. Ne Lietuvas, ne Latvijas policija pagaidām par šo gadījumu sīkākus komentārus nesniedz.
112
2017. gada 12. maijs, 06:11

Brutālais Latvijas BMW nolaupīšanas video no Kauņas: mūsu policistiem nekas nav zināms

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Latvijas policijai nekas nav zināms par Lietuvā brutāli piekauto autovadītāju – Latvijas pilsoni un viņam nolaupīto BMW automašīnu. Mūsu policijas pārstāvji Kasjauns.lv teica, ka šo noziegumu izmeklē kaimiņvalsts likumsargi un Latvijas policijai nekas tuvāk nav zināms.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 5. maijā kāds aculiecinieks netālu no Kauņas nofilmējis video, kā brutāli tiek nolaupīts automobilis BMW ar Latvijas reģistrācijas numuru. Video redzams, kā Lietuvas pilsētiņā Domeikavā mikroautobuss nobloķē ceļu un no BMW cilvēki cenšas izvilkt ārā tā vadītāju. Šis video kaimiņvalstī izpelnījās plašu rezonansi. Daudzi interneta komentētāji izteica izbrīnu – kāpēc aculiecinieki notiekošo filmējuši, bet gan steigušies palīgā vardarbju upurim.

Kaimiņvalsts plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka piektdien, 5. maijā, pulksten 15.14 Lietuvas policija saņēma ziņojumu, ka Domeikavā, Pakalnes ielā, piekaujot vīrieti, nozagts viņam piederošais 2012. gada BMW ar valsts numuru GL1015. Pēc policijas veiktām vairāku stundu intensīvām operatīvajām darbībām auto atrasts mežā Kauņas rajonā, Radiķu ciemā, netālu no mazdārziņu rajona.  Patlaban vairāk informācijas par šo notikumu Lietuvas policija nesniedz.

Latvijas Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska Kasjauns.lv teica, ka mūsu likumsargiem sīkākas informācijas par notikušo nav: „Izmeklēšanu veic tās valsts policija, kurā noziegums ir izdarīts. Tāpēc konkrētais gadījums nav Latvijas Valsts policijas kompetencē”. Vienlaikus viņa piebilda, ka šogad pie mums nav reģistrēta neviena šāda veida automašīnas nolaupīšana. Iepriekš gan Rīgā tādas bijušas pāris reizes gadā.

Skaļākais un vardarbīgākais automašīnas nolaupīšanas gadījums Latvijā bija pagājušajā gada februārī Mārupes novadā. Toreiz, izdarot miesas bojājumus vadītājam, tika nolaupīts taksometrs. Valsts policija drīz vien pēc nozieguma aizturēja trīs ļaundarus, kuri bija uzbrukuši taksometra vadītājam un nolaupījuši viņa auto. Policisti noskaidroja, ka trīs vīrieši bija izsaukuši taksometru, lai kaut kur it kā dotos. Taksometrs ieradies norādītajā adresē, kad viens no vīriešiem pēkšņi uzbrucis transportlīdzekļa vadītājam, vairākas reizes iedurot ar nazi.

Taksometra vadītājs izkļuvis no automašīnas un aizbēdzis, bet visi trīs ļaundari nolaupījuši taksometru un aizbēguši no notikuma vietas.

Nolaupītais transportlīdzeklis tika izsludināts meklēšanā, un jau pēc pāris stundām policija saņēma informācija, ka netālu no Jelgavas atrasts avarējis taksometrs, bet trīs personas no avarējušā taksometra nogādātas slimnīcā. Policisti ieradās slimnīcā, kur tika aizturēti 1993. un 1994.gadā dzimuši vīrieši. Aizturētie jau iepriekš bija sodīti par zādzību. Aizturētie atzina savu vainu noziegumā.