Vakar ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, bet divi izglābti
Šogad Latvijā reģistrēti 5334 ugunsgrēki, kuros cietuši 136, gājuši bojā 43, bet izglābti 165 cilvēki.
112
2016. gada 19. maijs, 08:40

Vakar ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, bet divi izglābti

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, bet divi tika izglābti, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Kopumā vakar dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bet seši izsaukumi bija maldinoši.

Vakar plkst.12.52 tika saņemts izsaukums uz Viestura prospektu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji redzēja, ka mājas pirmā stāva dzīvoklī izveidojies stiprs sadūmojums. Iekļūstot dzīvoklī pa logu, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg sadzīves mantas 1,5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām tika izglābti divi cilvēki - apmēram 40 gadus vecs vīrietis un tāda paša vecuma sieviete. Vīrietis izkļuvis no dzīvokļa pa logu ar kāpņu palīdzību, bet sieviete, uzvelkot glābšanas masku, tika izvesta no ēkas pa kāpņu telpu.

Izglābtā sieviete bija saindējusies ar dūmiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, zaru kaudzes, divas vieglā automašīna, divas dārza mājas, pirts, neapsaimniekota nojume, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Plkst.18.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Parka ielu Gulbenē, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, upītē bija manāma naftas produktu noplūde. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka upītē 500 metru garumā notikusi naftas produktu noplūde. Lai nepieļautu piesārņojuma tālāku izplatīšanos, ugunsdzēsēji uzstādīja ierobežojošās un absorbējošās bonas desmit metru garumā. Notikuma vietā darbu turpināja Valsts vides dienesta darbinieki.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī nelaimē nokļuvušam dzīvniekam - Aizkrauklē no kādas dzīvojamās mājas ventilācijas šahtas tika atbrīvots iesprūdis putns.

Šogad Latvijā reģistrēti 5334 ugunsgrēki, kuros cietuši 136, gājuši bojā 43, bet izglābti 165 cilvēki. No visiem minētajiem ugunsgrēkiem 2650 bijuši kūlas degšanas gadījumi.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas