Kučinskis: "Šķita, ka premjera darbs būs vieglāks"
"Jau otrajā nedēļā jutu, ka esmu morāli no tā visa sasists..." intervijā pauž premjers Kučinskis.
Politika
2016. gada 19. maijs, 09:37

Kučinskis: "Šķita, ka premjera darbs būs vieglāks"

Jauns.lv

Šķita, ka premjera darbs būs vieglāks, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" pauž Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Man šķita, ka man apkārt ir uzaugusi fantastiska čaula. To sasita lupatās. Man šķita, ka būs vieglāk. Tās varbūt ir tās ilūzijas. Teiksim - tu kaut ko norunā un tas tā arī notiek. Bet, lai notiktu, jārunā trīsreiz un vēl jākontrolē," pauž premjers.

Viņš arī min, ka no "šī visa" pat saslimis, bet pagulējis, nomierinājies un nu viss ir kārtībā.

Kučinskis atzīst, ka darbā ir dažas mazas aizķeršanās, dažas sliktas komunikācijas. "Viss neiet tik ātri, kā gribētos. Un es vēl neesmu iemācījies sevi pietiekami aizsargāt. Proti - jau otrajā nedēļā jutu, ka esmu morāli no tā visa sasists..." intervijā pauž Kučinskis.

Viņš atzīst, ka šobrīd viņam nestabilitātes sajūtas nav. "Protams, partijas mijiedarbojas ar saviem ministriem. Jautājums, vai "Vienotības", vai nacionālās apvienības ministri allaž gribēs iekļauties mūsu kolektīvā, pastāv. Vai partijas izdara kaut kādu spiedienu? Šobrīd nav tik traki. Turklāt pastāv jautājums, kurš ļauj sev kāpt un galvas, kurš neļauj," viņš stāsta. Premjers atzīst, ka ik pa brīdim kā koalīcijas vadītājs ir spiests pieļaut kaut kādus kompromisus, kaut ko mīkstināt, kaut kur piekāpties.

Kučinskis kā labu min faktu, ka nav partijas priekšsēdētājs. "Manā skatījumā tas ir normāli. Turklāt Valsts pārvaldes likumā un arī Ministru kabineta iekārtas likumā ir skaidri pateikts, ko dara viss kabinets. Es arī to daru. Partijas darbojas Saeimā. Esmu to stingri nošķīris. Kabinets - tā ir mana komanda," pauž premjers.

Kučinska valdība tika apstiprināta 11.februārī, un piektdien, 20.maijā, tai apritēs 100 dienas.

LETA/ Foto: Ieva Čīka/LETA