Vai esi gatavs kļūt par Latvijas karavīru? NBS piedāvā ikvienam pārbaudīt savu fizisko sagatavotību
Nacionālie bruņotie spēki ikvienam interesentam piedāvās izmēģināt savas spējas, pildot karavīru fiziskās sagatavotības pārbaužu normatīvus.
Sabiedrība
2016. gada 19. maijs, 17:25

Vai esi gatavs kļūt par Latvijas karavīru? NBS piedāvā ikvienam pārbaudīt savu fizisko sagatavotību

Jauns.lv

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ikvienam interesentam piedāvās izmēģināt savas spējas, pildot karavīru fiziskās sagatavotības pārbaužu normatīvus, kā arī piedalīsies citās sportiskās aktivitātēs, paziņoja NBS.

Pasākumi notiek atbalstot Latvijas Tautas sporta asociācijas rīkoto "Latvijas Veselības nedēļu 2016".

Sporta kluba rīkotās fizikās sagatavotības pārbaudes interesenti varēs kārtot 25.maijā 2.Zemessardzes novada štābā Rēzeknē, Dzintara ielā 7, no plkst.10 līdz plkst.12, 26.maijā - Nacionālajā aizsardzības akadēmijā Rīgā, Ezermalas ielā 8, no plkst.10 līdz plkst.12, bet 27.maijā – Ādažu bāzē, kas izvietota Ādažu novada Kadagā, no plkst.9.30 līdz plkst.11.30.

Savukārt 26.un 27.maijā no plkst.10 līdz plkst.14 Sporta klubā Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9, ikviens interesents aicināts piedalīties pneimatiskajā šaušanā ar lāzerieroci un svaru bumbu celšanā, kā arī uzspēlēt volejbolu. Šajā laikā notiks arī dažādas aktivitātes bērniem.

Interesentiem, iekļūšanai militārajos objektos, lai piedalītos bruņoto spēku rīkotajos pasākumos, jāņem līdzi personību apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti. Veselības nedēļas mērķis ir iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs, un šādi cilvēki ir nepieciešami arī bruņotajiem spēkiem, kuri šogad profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, 120 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā.

Viens no iestāšanās pārbaudījumiem ir pretendentu fiziskās sagatavotības pārbaude roku saliekšanā - iztaisnošanā balstā guļus, ķermeņa augšdaļas pacelšanā un 3000 metru  skrējienā - krosā vīriešiem, 1500 metru skrējienā - krosā sievietēm.

Pieteikties profesionālajam dienestam var bruņoto spēku interneta vietnē www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana" un Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, kā arī ikvienā regulāro spēku un Zemessardzes vienībā.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA