foto: REUTERS
Sirds lūst: policija steidz uzmeklēt 2 mēnešus vecu zīdaini, kurš tika slēpts no bāriņtiesas
Sievieti ar zīdaini policisti sastapa ārā.
112
2017. gada 28. aprīlis, 15:36

Sirds lūst: policija steidz uzmeklēt 2 mēnešus vecu zīdaini, kurš tika slēpts no bāriņtiesas

Kasjauns.lv

27.aprīlī Brasas iecirkņa policistiem izdevies atrast divus mēnešus vecu zīdaini, kuru bērna māte slēpa no bāriņtiesas darbiniekiem.

Valsts policijā informē, ka bāriņtiesa Valsts policijā vērsās ceturtdien, lai ziņotu par tās redzeslokā nonākušu ģimeni.

Bāriņtiesas darbiniekiem, veicot pārbaudi šīs ģimenes dzīvesvietā, kurā aug divi bērni – divus mēnešus veca meitenīte un piecus gadus vecs zēns, māte atteicās sniegt informāciju par zīdainīša atrašanās vietu, tādēļ bāriņtiesas darbinieki nolēma vērsties Valsts policijā. 

Policisti nekavējoties uzsāka bērna meklēšanu. Veicot operatīvas darbības, Valsts policijai izdevās meitenīti atrast.

Bērns tika atrasts pie mātes, kura stiprā alkohola reibumā kopā ar zīdaini bija izgājusi uz ielas. Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka sieviete bijusi 3,8 promiļu reibumā. Jāpiemin, ka zīdainis nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu veselības pārbaudi.

Šobrīd nav zināms, kur meitenīte atradusies brīdī, kad bāriņtiesas darbinieki pārbaudīja ģimenes mājas. Policijā informē, ka likumsargi nolēma izņemt no bērnudārza un nogādāt sociālās aprūpes dienestā arī otro bērnu - 5 gadus veco puiku. 

Zēns nogādāts sociālās aprūpes dienestā. Nevienam no bērniem netika konstatētas veselības problēmas.