"Rīgas satiksme" aicina nobalsot par dzeltenā e-talona jauno dizainu
Jau septīto gadu „Rīgas satiksme” turpina tradīciju, kad dzeltenā e-talona dizainu zīmē Rīgā dzīvojoši bērni.
Runā Rīga
2016. gada 20. maijs, 14:01

"Rīgas satiksme" aicina nobalsot par dzeltenā e-talona jauno dizainu

Jauns.lv

"Rīgas satiksmes" mājas lapā www.rigassatiksme.lv ikviens apmeklētājs var apskatīt bērnu zīmējumus un nobalsot par sev tīkamāko, kas gada nogalē tiks uzdrukāts uz dzeltenā e-talona. Balsošana notiks no 20.maija līdz 30.jūnijam, dienā pieņemot vienu balsojumu no katra datora.

Šogad aicinājumu piedalīties radošajā pasākumā pieņēma 14 bērni no Bērnu un jauniešu basketbola skolas „Rīga” (skatīt bildē, foto: Ieva Salmane). 18.maijā 2.trolejbusu parkā, kas atrodas Jelgavas ielā 37, tika organizēts bērnu zīmējumu konkurss. Pirmajā daļā bērni devās ekskursijā, lai aplūkotu, kā tiek organizēti darbi trolejbusa parkā un iepazītu šī transportlīdzekļa specifiku. Otrajā daļā bērni mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā zīmēja jauno e-talona dizainu par tēmu „Trolejbusam Rīgā 70!”.

E-talona dizaina tēma izvēlēta par godu tam, ka 2017.gadā apritēs 70 gadi, kopš trolejbusa satiksmes pastāvēšanas Rīgā. Vēstures dati liecina, ka 1947.gada sākumā tika atklāts pirmais mācību trolejbusu maršruts no Brasas dzelzceļa stacijas līdz Gaisa tiltam, un tā kopējais garums bija aptuveni viens kilometrs.

Jau septīto gadu „Rīgas satiksme” turpina tradīciju, kad dzeltenā e-talona dizainu zīmē Rīgā dzīvojoši bērni. 2015.gadā konkursā piedalījās jaunieši no “Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem”, iesniedzot astoņus darbus par tēmu “Moderns sabiedriskais transports”. Mājas lapas apmeklētājiem visvairāk iepatikās Katrīnas Vidneres zīmējumu, un dzeltenais e-talons ar viņas zīmējumu tirdzniecības vietās bija pieejams 2016.gada sākumā.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”, „draugiem.lv”.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto