Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmēs Bērnu dienu
Runā Rīga
2016. gada 25. maijs, 16:30

Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmēs Bērnu dienu

Jauns.lv

28. un 29. maijā ar daudzkrāsainu pasākumu programmu Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Koncerti un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, Rīgas centrā, Mežaparkā, Spīķeru kvartālā un Pārdaugavā.

Sestdien, 28. maijā, no plkst. 10.00 rītā bērni gaidīti Kalnciema kvartālā, festivālā „Dari pats!”. Tajā varēs vērot aizraujošus fizikas un ķīmijas eksperimentus, līdzdarboties radošajās darbnīcās, tikties ar Latvijas skautiem un gaidām, kā arī skatīties izrādes, deju studijas priekšnesumus un piedalīties grāmatas atvēršanas svētkos.

Šajā dienā bērniem veltīts pasākums „Ekspedīcija simtjūdžu mežā” no plkst. 11.00 notiks arī Kultūras centra „Ritums” filiālē, Laimdotas ielā 42. Ekspedīcijas dalībnieki varēs risināt atjautības uzdevumus, veidot un gatavot, tikties ar bērnu grāmatu varoņiem un vērot sarūpēto svētku koncertu.

  Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Esplanādē jau ceturto reizi notiks ģimeņu drošības festivāls „Piedzīvojumu vasara”. Festivāls “Piedzīvojumu vasara” būs aizraujošs pasākums visai ģimenei, kurā pirms vasaras iestāšanās atcerēties un iemācīties lietas, kas palīdzēs vasaru pavadīt droši un bez liekām raizēm. Visas dienas garumā lielajiem un mazajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja tuvāk aplūkot operatīvo dienestu transportlīdzekļus, nofotografēties tajos un uzzināt vairāk par dienestu un uzņēmumu ikdienas darbu. Tāpat apmeklētājus priecēs “Robocar POLI” drošības skoliņa, kinologu un dienestu suņu paraugdemonstrējumi, būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī satikt jau labi zināmos dienestu talismanus.

Savukārt svētdien, 29. maijā, tradīcijām bagātie Ziemeļblāzmas bērnu svētki „Mazā, sirmā kumeliņā sēd uz sliekšņa pasaciņa” no plkst. 11.00  risināsies Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā. Kā allaž, šajā vietā bērni varēs vizināties zirga pajūgā, iesaistīties sportiskās aktivitātēs, piedalīties konkursos un radošajās darbnīcās, kā arī doties ekskursijā pa pili. Svētkos būs iespēja priecāties kopā ar bērnu ansambļiem, deju kolektīviem, kā arī solistiem Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu, Paulu Dukuri un Miku Dukuru.

Bērni, tēti, mammas, vectētiņi un vecmāmiņas aicināti apmeklēt arī festivālu „Radi un iedvesmojies”, kas svētdien notiks Spīķeru kvartālā. Tur būs iespēja visiem kopā spēlēt lielformāta spēles, vērot ceļojošā cirka izrādes, zinātkāres centra iluzionistu priekšnesumus un burvju trikus, piedalīties “Latvenergo” projekta „Fizmix” radošajās darbnīcās un piedzīvot daudz citu jauku pārsteigumu.

Stafetes, lielā dambrete un Riču Raču spēle, sportisku uzdevumu trase, piepūšamās atrakcijas, priekšnesumi un balviņas gaidīs mazos stipriniekus Mežaparkā, kur Zaļajā teātrī notiks ikgadējs pasākums „Mazā stiprinieka raibie piedzīvojumi”.

Skaistu svētku koncertu „Ai, pasaule, pasaulīt…” Kultūras centrā „Mazā ģilde” ir sarūpējis bērnu un vokālais ansamblis „Kolibri”.

Starptautisko bērnu aizsardzības dienas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ar pasākumu programmu var iepazīties tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv .


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto