Šausmu filmas cienīgs skats pie "Ušakova kepkas" – melnā tērpti cilvēki dejo ap zārku. FOTO
Vietējie savu izbīli un neizpratni pauda tviterī, un uz notikuma vietu pat izbraukusi Rīgas pašvaldības policija.
Sabiedrība
2016. gada 30. maijs, 13:28

Šausmu filmas cienīgs skats pie "Ušakova kepkas" – melnā tērpti cilvēki dejo ap zārku. FOTO

Jauns.lv

Svētdien, 29.maijā, patiesi neomulīgs skats iztraucējis vakara mieru Pļavniekos. Piepeši dzīvojamo māju tuvumā it kā no nekurienes parādījusies grupa melnā tērptu cilvēku, kuri kalnā nesuši lielu zārku.

Visai šaušalīgā,  bēru procesijai līdzīgā ceremonija norisinājusies A.Deglava un A.Saharova ielas stūrī, kur savulaik bijusi izgāztuve, taču šobrīd tiek būvēts atpūtas un sporta komplekss. Kā redzams attēlos, ap zārku darbojušās deviņas melnā tērptas personas. Satraukumu un neizpratni par ieraudzīto tviterī pauda kāda aculieciniece.

 

Saulrietā dejo ap zārku

Kad šķitis, ka ļaunāk jau nekļūs, melnā tērptās personas sākušas dejot ap tā dēvētās „Ušakova kepkas” galotnē uznesto zārku, radot iespaidu, ka tiek veikts kāds okultistu rituāls. Manāmi pieaudzis arī novērotāju un tvītotāju satraukums, kā rezultātā pavisam drīz uz notikuma vietu izsaukta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Notikusi vien filmēšana

Kā atklāj RPP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, ekipāža, kura ieradusies notikuma vietā, noskaidrojusi, ka tur tobrīd norisinājusies kādas filmas ainas filmēšana. „Pārkāpumi saistībā ar konkrētajām darbībām šajā gadījumā netika konstatēti. Rīgas domes saistošie noteikumi neuzliek īpašus liegumus filmēšanai atsevišķās Rīgas vietās. Papildus saskaņošana var būt nepieciešama atkarībā no iecerēto darbību apjoma, piemēram, ja ir paredzēts norobežot kādu teritoriju,” skaidro RPP pārstāvis.

Kā ziņo portāls Info.riga.lv, filmēšanu veikusi SIA „Studija Lokomatīve” un tā bijusi saskaņota ar Rīgas domi.

Kasjauns.lv/Foto: Twitter.com