Cēsīs atklāj dzelzceļa kasi; sāk kursēt jauni ekspreši. FOTO
Vilciens no Cēsīm aties plkst.6.33, atpakaļ no Rīgas vilciens dosies plkst.18.08, un ceļā pavadītais laiks būs stunda un 25 minūtes.
Novadu ziņas
2016. gada 1. jūnijs, 14:13

Cēsīs atklāj dzelzceļa kasi; sāk kursēt jauni ekspreši. FOTO

Jauns.lv

Šodien Cēsu dzelzceļa stacijā svinīgi tika atklāta AS “Pasažieru vilciens” kase, kā arī no 1.jūnija ir mainījies vilcienu saraksts, un tagad ekspresvilciens kursē ne vien maršrutā Cēsis-Rīga, bet arī Rīga-Cēsis.

“Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns pauda gandarījumu, ka nu cēsniekiem iespējams ieekonomēt stundu laika, mērojot ceļu uz galvaspilsētu un atpakaļ, kā arī akcentēja, ka, atgriežoties kasei, dzelzceļa stacija kļuvusi par pilnvērtīgu satiksmes mezglu, kas kalpos pasažieru ērtībām.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs pateicās “Pasažieru vilcienam” par nākšanu pretim un cēsnieku vēlmju uzklausīšanu, jo daudziem aktuāls jautājums bija dzelzceļa mēnešbiļešu iegāde, ko nu varēs paveikt kasē, kā arī pauda pārliecību, ka, nodrošinot eksprešu reisus abos virzienos uz valsts administratīvo un biznesa centru, Rīgu, arvien vairāk cēsnieku izmantos iespēju galvaspilsētas pašā centrā nonākt mazāk nekā pusotrā stundā.

“Pirms gada atklājām renovēto stacijas ēku, šodien atklājam kasi un jaunus reisus. Cerams, nākamgad atklāsim papildus kasi, bet vēl pēc gada – vēl vienu ekspreša reisu,” novēlēja Rozenbergs.

Vilciens no Cēsīm aties plkst.6.33, atpakaļ no Rīgas vilciens dosies plkst.18.08, un ceļā pavadītais laiks būs stunda un 25 minūtes. Šādi atiešanas laiki izvēlēti, aptaujājot cēsniekus “twitter” vietnē, kur no 103 respondentiem šādu piedāvājumu atbalstīja 75%. Ārpus Rīgas ekspreši pieturēs Līgatnē, Siguldā un Inčukalnā.

Dzelzceļa kase sākotnēji strādās rīta stundās, darbdienās apkalpojot agro reisu pasažierus no plkst.5 līdz plkst.7. Svētdienās kases darba laiks būs plkst.17.15-18.15.

 

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto