Ar "Līkā tilta regati" sākusies tūrisma sezona Ogres novadā. FOTO
Siltā laika iespaidā šajā saulainā sestdienā atklāja ne tikai tūrisma sezonu, bet arī peldsezonu Ogres upes ūdeņos.
Novadu ziņas
2016. gada 1. jūnijs, 18:01

Ar "Līkā tilta regati" sākusies tūrisma sezona Ogres novadā. FOTO

Jauns.lv

Līkā tilta regates norisei aizvadītās nedēļas nogalē laiks bija kā pēc īpaša pasūtījuma – silts un saulains –, lai šis aktīvā dzīvesveida pasākums lieliski izdotos.

Šī bija jau sestā reize, kad Ogrē ar Līkā tilta regati tika tradicionāli atklāta tūrisma sezona. Ik gadu interesentu pulks pieaug, un šogad regatei bija pieteikušies 19 komandas. Kā allaž, netrūka arī skatītāju, līdzjutēju un atbalstītāju.

 “Latvijā mūs drīz zinās kā vissportiskāko un veselīgāko pilsētu, jo šeit notiek daudz pasākumu, kuros iedzīvotāji aktīvi līdzarbojas. Un kas gan var būt labāks par darbošanos svaigā gaisā, kura netrūkst pat pašā pilsētas centrā, regates norises vietā - visi apstākļi veselīgam dzīves veidam nodrošināti bez liekiem izdevumiem,” atklāj Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, kurš arī pats aktīvi iesaistās dažādos pasākumos, tostarp Līkā tilta regatē.

Laivās pa ūdeni, nobraucieni pa gaisu – trosē virs ūdens, ar flybord pa ūdeni, zem ūdens un virs ūdens, upes krastos – atrakcijas bērniem, piparkūku apgleznošana,  balansēšana uz šauras lentas jeb slackline, loka šaušana – Ogre upes resursi izmantoti plaši un daudzveidīgi. Siltā laika iespaidā šajā saulainā sestdienā atklāja ne tikai tūrisma sezonu, bet arī peldsezonu Ogres upes ūdeņos.

Līkā tilta regatē komandu sacensībās laureāta godā - komanda “Dzelzs Griezēji” (metālapstrādes firmas “Scandmetall” pārstāvji Hardijs Graumanis, Matīss Jurģelis un Santa Timinska), aiz viņiem – Ogres novada Sporta centra Airēšanas nodaļa, ierindojoties 2.vietā, savukārt 3.vietu ieguva ziedu salona SIA “Kaktuss – L” komanda “Kaktuss”.

Līkā tilta regati  šogad atbalstīja AS Tallink Latvija, Fazer Latvija, Slackline LV, Ocafe, Normunda Labrenča mājas vīna darītava “Vīna ceļš”,  IK “Ķeipenieši”, z/s “Krasti”, SIA “PBTelpa”, piedzīvojumu parks “Aļaska”, StarSpace observatorija, sporta bāze “Amazones”, keramikas darbnīca “Sproģi”, O-veselība, Ogres novada pašvaldība.

“Paldies Ogres novada Tūrisma informācijas centram, tā vadītājai Veltai Riekstiņai par lielisko pasākumu! Paldies regates dalībniekiem, skatītājiem, līdzjutējiem un atbalstītājiem. Pozitīvas emocijas visi esam guvuši pārpārēm. Tūrisma sezonai durvis ir vaļā, esmu pārliecināts, ka šī sezona visiem būs veiksmīga, ar jauniem izaicinājumiem, atklājumiem un iespaidiem bagāta,” pēc regates sacīja A.Mangulis,  kurš pats kopā ar izpilddirektori Pēteri Dimantu un personāla speciālisti Renāti Ieviņu startēja komandā “Ogres milži” un izmēģināja arī gaisa trosi virs upes.

 

Kasjauns.lv / Foto: Dace Voitkeviča