Eirokomisārs Dombrovskis: "Šobrīd dzīve pārbauda "Vienotības" stiprumu un briedumu"
Eirokomisārs uzsvēra, ka partiju veido dzīvi cilvēki, taču šobrīd ir jāspēj pārcelties pāri iekšējām domstarpībām un aizvainojumiem.
Politika
2016. gada 4. jūnijs, 12:56

Eirokomisārs Dombrovskis: "Šobrīd dzīve pārbauda "Vienotības" stiprumu un briedumu"

Jauns.lv

Šobrīd dzīve pārbauda "Vienotības" stiprumu, briedumu un gatavību turpināt cīņu par savām idejām, partijas ārkārtas kongresā sacīja bijušais premjers un šī brīža Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Partiju veido dzīvi cilvēki, tādēļ ir neizbēgamas dažādas kļūdas. Dombrovskis norādīja, ka tādas bijušas arī "Vienotībai" - gan kļūdas, gan skandāli, gan arī mērķtiecības nomelnošanas kampaņas, tomēr šobrīd ir jāspēj pārcelties pāri iekšējām domstarpībām un aizvainojumiem.

"Iekšējās domstarpības ir mazinājušas gan mūsu partijas biedru, gan plašākas sabiedrības ticību partijai kā vienotam spēkam. "Vienotība" spēs pārdzīvot iekšējo krīzi un atgūt spēku tikai tad, ja saliedēsies. Tas arī būs pirmais un galvenais jaunā partijas vadītāja uzdevums," teica Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka nākamā partijas vadītāja izvēle ir ļoti nopietna darbība. "Mēs izvēlamies ne tikai partijas vadītāju, bet pēc būtības arī nākamo Ministru prezidenta kandidātu, kas vedīs partiju nākamajās Saeimas vēlēšanās. Tomēr, neatkarīgi no balsojuma rezultāta, būtiskākais būs "Vienotības" spēja respektēt kongresa lēmumu. Apvienoties ap jauno partijas vadītāju. Pārtraukt savstarpējās domstarpības un vainīgo meklēšanu," uzsvēra Dombrovskis.

EK viceprezidents uzsvēra, ka "Vienotība" spēs iet tālāk tikai tad, ja tā spēs atmest otršķirīgo un koncentrēties uz vērtībām.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Vienotība" sestdien pulcēja ārkārtas kongresā un vēlēs jaunu partijas priekšsēdētāju un valdi. Politiskā spēka priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti – partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs.

Pašreizējā partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uz priekšsēdētājas amatu atkārtoti nekandidēs, taču kandidēs uz valdes locekļa amatu.

Tāpat kongresā tiks ievēlēts arī jauns domes priekšsēdētājs un tā vietnieks, kā arī jauna Ētikas komisija.

Kongresam pieteikušies 595 partijas biedri.

Pasākums norisināsies Rīgā, Rīgas Stradiņa universitātes aulā, tā sākums paredzēts 10. Balsojumi par partijas amatiem sāksies plkst.11.30, taču rezultāti tikšot paziņoti tikai kongresa noslēgumā - 17.

BNS/ Foto: Ieva Čīka/LETA