Pēc vairāku gadu pārtraukuma klajā nāk Imanta Dakša albums
Dziesminieks Imants Daksis atgriežas ar jaunu studijas albumu "Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumi".
Kultūra
2016. gada 6. jūnijs, 17:29

Pēc vairāku gadu pārtraukuma klajā nāk Imanta Dakša albums

Jauns.lv

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šonedēļ klajā nāks dziesminieka Imanta Dakša jaunais studijas albums "Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumi", informēja Imanta Dakša menedžere Alise Peniga.

"Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumi" ir pamatā akustisks ieraksts, kas papildināts ar dažādām vides skaņām, elektriskās ģitāras, vēja trubas un citu instrumentu iespēlēm un ieraksta laikā apskaņotu kājas ritmu.

Kājas ritms, kas līdz šim bija dzirdams tikai Dakša koncertos, pirmo reizi ir arī ierakstīts un viņa dziesmām piešķir jaunu raksturu un skanējumu, norāda Peniga.

Pats mūziķis atklāj, ka albumā ietvertas tēmas, kas ir ļoti laikmetīgas, un ir dziesmas, kas ļoti cieši sasaucas ar to, kas šobrīd notiek pasaulē. Ir dziesmas, kas sacerētas jau agrāk, taču tieši tagad ir aktuālas, un ir arī ļoti patstāvīgi un autonomi stāsti.

Daksis ir mūziķis, mākslinieks un filozofs, kura radošās darbības mērķis ir iedvesmot drosmīgam un brīvam pasaules tvērumam. Daksis ir visu savu izpildīto dziesmu vārdu un mūzikas autors, un viņa mūzikas skanējuma stilistika svārstās diapazonā no folka līdz post-punk. Mūziķim ir raksturīga izteiksmīga skatuves ekspresija, tēlainas un melodiskas dziesmas gan par globālām, gan intīmām tēmām.

Albuma prezentācijas koncerts notiks 11.jūnijā, plkst.21 "Darbnīcā", Aristida Briāna ielā 9, un ieeja tajā būs bez maksas.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas