2009. gada 15. septembris, 08:15

Sajaukuši lopus ar cilvēkiem

Jauns.lv

Mediķiem dažkārt piemīt spilgts t.s. melnais humors. Viena no tā izpausmēm – savdabīgs skaidrojums, kāpēc Veselības ministrijai tā nevedas ar nozares vadīšanu.

Lūk, kā to skaidro mūsu avots: „Veselības ministrijā 2007. gadā ienāca veterinārārsts Vinets Veldre, sev līdzi atvedot veselu pulku savu draugu, radu, paziņu ar kopēju pazīmi – strādājis Pārtikas veterinārajā dienestā. Ieskatoties jaunajā Veselības ministrijas reformā, bijušais PVD kvalitātes kontrolieris, tagad Veselības ministrijas Valsts sekretārs Armands Ploriņš šiem, no PVD sistēmas nākušajiem cilvēkiem radis galvenās vietas Veselības ministrijā: Administratīvo departamentu vadīs K. Zālīte, Eiropas lietu departamentu– A. Raboviča, Veselības politikas plānošanas departamentu– I. Šmate, Kvalitātes departamentu – S. Zaharāne. Tātad – no astoņiem departamentiem četrus vadīs PVD cilvēki, kam nudien nav pat nojausmas par veselību. Ja viņiem vēl pieskaita ministrijas galveno juristu M. Abaroniņu, saimnieku Ē. Dižgalvi, gandrīz visus Eiropas naudas apsaimniekotājus un nekustamo īpašumu pārvaldītājus ministrijā, sanāk, ka ministrija pilnībā nonākusi PVD rokās.”

Tad nu tā lieta kļūst skaidrāka – jo, kā saka mediķi, nedaudz tomēr lopu medicīna atšķiras no cilvēkiem domātās medicīnas, kaut vai veterinārmedicīnas paradigmā – vispirms slimo lopu nokaut, bet pēc tam diagnosticēt...

Māris Zanders

Dāvja Nores ilustrācija