Rēzeknes mērs ar savu sievu no reģionālās avīzes grib piedzīt naudu
Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Novadu ziņas
2016. gada 7. jūnijs, 19:20

Rēzeknes mērs ar savu sievu no reģionālās avīzes grib piedzīt naudu

Jauns.lv

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs kopā ar sievu Olgu Bartaševiču vērsies Rēzeknes tiesā ar prasījumu pret reģionālo laikrakstu "Ludzas Zeme", prasot atsaukt publicētās ziņas un piedzīt 10 tūkstošus eiro, informēja laikraksta galvenā redaktore Laima Linuža.

Prasības pieteikums liecina, ka Bartaševičs par godu un cieņu aizskarošām ziņām uzskata 14 publikācijas laikrakstā "Ludzas Zeme", tai skaitā vairākas, kuras ir pārpublicētas no interneta portāla "kompromat.lv". Pēc Bartaševiču domām, rakstos paustā informācija ir nepatiesa.

Bartaševičs norādīja, ka laikraksts "Ludzas Zeme" pret viņu un viņa ģimeni īsteno ilgstošu nomelnošanas kampaņu. Pēc vairākiem rakstiskiem lūgumiem atsaukt nepatiesu informāciju laikraksta redaktore esot izrādījusi vēl lielāku spiedienu pret politiķi, tādēļ viņš nolēmis situāciju risināt tiesiskā ceļā. "Mani izbrīna, ka laikraksta redakcija tiesības aizstāvēt godu un cieņu uztver kā spiedienu vai mēģinājumu iebiedēt žurnālistus," teica Bartaševičs, norādot, ka viņam nav iebildumu pret konstruktīvu un pamatotu kritiku.

Laikraksta redaktore Linuža savukārt ir pārliecināta, ka Rēzeknes mēra mērķis ir iebiedēt laikrakstu, lai tas pārstāj kritizēt politiķi īsi pirms vēlēšanām.

"Jā, mēs esam politiķi kritizējuši un kritizēsim, diemžēl uz kontaktu viņš nenāk un savu viedokli avīzei nepauž, lai gan to esam prasījuši caur viņa preses dienestu, kur mums atbild parasti tā – mums nav laika," stāstīja Linuža. Viņa norādīja, ka politiķis apdraud demokrātiskas sabiedrības pastāvēšanu un pašvaldības darbu slēpj ne tikai no sabiedrības un žurnālistiem, bet arī no deputātiem, bez pamatojuma ierobežojot piekļuvi dažādiem dokumentiem.

"Nesaprotu, kāpēc likumsargi un atbilstošās institūcijas ļauj šīs personas radu firmām nemitīgi vinnēt Rēzeknes iepirkumos un kāpēc politiķim Valsts ieņēmumu dienests neveic personīgo auditu. Mēs redzam viņa amatpersonas deklarācijā, ka viņš ir galīgi nabags, lai gan realitātē, esmu pārliecināta, šis ir viens no bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem Latgalē," norādīja Linuža.

Pirmais tiesas process lietā paredzēts oktobrī Balvos. Laikraksta "Ludzas Zeme" redaktore paudusi bažas arī par lielajiem finanšu resursiem, kurus pilsētas mērs izmantos, lai vērstos pret reģionālo avīzi.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA