Graube: ja nebūtu armijas, daudzi karavīri tagad strādātu Īrijā
Bruņoto spēku virspavēlnieks uzskata, ka liela daļa karavīru strādātu un dzīvotu emigrācijā, ja mums nebūtu savas profesionālās armijas.
Sabiedrība
2016. gada 10. jūnijs, 09:20

Graube: ja nebūtu armijas, daudzi karavīri tagad strādātu Īrijā

Jauns.lv

Ja Latvijai nebūtu profesionālās armijas, kas ir daļa no darba tirgus, tad daudzi no mūsu pašreizējiem karavīriem tagad dzīvotu un strādātu ārvalstīs, uzskata Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" viņš atzīst, ka profesionālā armija ir daļa no darba tirgus, un tai, protams, ir jāpiedāvā cilvēkam ne tikai patriotisms, bet arī praktisks labums.

"Sabiedrība ne vienmēr novērtē, ka esam ļoti nopietns sociālekonomisks spēlētājs darba tirgū. Pilnīgi droši varu apgalvot - daudzi karavīri, ja valsts viņiem nepiedāvātu šādu iespēju, ja nebūtu armijas, pašlaik būtu prom Īrijā. Īpaši no ekonomiski sarežģītākiem, depresīvākiem rajoniem," pārliecināts Graube.

Viņš norāda, ka interese par iespēju iestāties bruņotajos spēkos salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir augusi par 30%. Šogad Aizsardzības ministrijas plānā esot rekrutēt 700 karavīrus. Armijas komandieris neizslēdz, ka interesi par dienestu armijā varētu būt veicinājusi arī situācija Ukrainā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA