Politologs Rajevskis: "Belēviča smagnējā atkāpšanās met ēnu uz visu valdību"
Pēc Rajevska domām, ar savu rīcību Belēvičs ir pieļāvis fatālu politisku kļūdu.
Viedokļi
2016. gada 10. jūnijs, 20:30

Politologs Rajevskis: "Belēviča smagnējā atkāpšanās met ēnu uz visu valdību"

Jauns.lv

Veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) smagnējā atkāpšanās no amata met ēnu uz visu valdību un premjeru Māri Kučinski (ZZS), aģentūrai BNS sacīja politologs Filips Rajevskis.

Politologs norādīja, ka nav šaubu par to, ka Belēvičam vajadzējis atkāpties, jo viss, kas tika runāts saistībā ar viņam sniegtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem, bija patiesība. "Taču runa ir par to, ka Belēvičs procesu padarīja tik smagnēju, ka tas met ēnu uz valdību un premjerministru, jo viņš vakar premjerministram stāstīja ko citu. Viņš vakar meloja premjeram, kurš teica, ka Belēvičam tic, un te vairs nav runa par politiku, te ir runa par koleģialitāti," sacīja Rajevskis.

Vaicāts, kā Belēviča rīcība ietekmēs turpmāko valdības darbu, Rajevskis sacīja, ka, viņaprāt, to nevajadzētu attiecināt uz valdību kā tādu. "Neviena valdība nav pasargāta no ministru personīgajām ķļūmēm," pauda politologs. "Domāju, ka ZZS tik vienkārši negribēs atstāt šo amatu kādam politiskajam konkurentam, tālab neizslēgdzu iespēju, ka tas varētu būt nepolitiske ministrs, ko virza ZZS, un kas nāk no profesionāļu vides," par nākamo veselības ministru izteicās politologs.

Pēc viņa domām, ar savu rīcību Belēvičs ir pieļāvis fatālu politisku kļūdu. "Par deputāta mandātu runājot, ja Belēvičs uzņemas atbildību, viņam to vajadzētu uzņemties pilnā apmērā un mandātu nolikt," sacīja Rajevskis. Viņš prognozēja, ka demisionējuša ministra rīcība būs atkarīga no tā, kā viņš redz savu politisko nākotni. "Pat, ja viņš mandātu nenoliks, skandāls vēlētāju atmiņā paliks vēl ilgi," norādīja politologs.

Jau ziņots, ka premjers Māris Kučinskis (ZZS) jau ir sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Šādi viņš rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies melos. Pēc Kučinska norādītā, esot bijis pamats vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo tas esot devis signālu Belēvičam, ka patiesība tiks uzzināta. Par iespējamo Belēviča darbību Saeimā Kučinskis norādīja, ka tas jāizlemj viņam pašam, taču, viņaprāt, Belēviča politiskā karjera ir beigusies.

Jau ziņots, ka "Latvijas Avīze" sākotnēji rakstīja, ka Belēvičs iespējams bez rindas saņēmis pakalpojumus Latvijas Onkoloģijas centrā, bet piektdien avīze vēsta, ka patiesībai, iespējams, neatbilst ministra teiktais, ka viņš kopš 2004.gada nav izmantojis valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kučinska valdība tika apstiprināja 2016.gada 11.februārī.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA