Iespējamā veselības ministre Čakša: "Esmu gatava par sevi uzzināt daudz jauna"
Kļūstot par veselības ministri, Andas Čakšas ienākumi būs apmēram teju trīskārt mazāki nekā šobrīd. Taču viņai ir misijas apziņa, Čakša paudusi televīzijai.
Politika
2016. gada 11. jūnijs, 22:25

Iespējamā veselības ministre Čakša: "Esmu gatava par sevi uzzināt daudz jauna"

Jauns.lv

Kļūt par veselības ministri brīdī, kad nozare ir, maigi sakot, bēdu ielejas zemākajā punktā, nebūs viegls uzdevums. Pirmdien "zaļzemnieki" oficiāli lems, vai virzīt amatam Bērnu slimnīcas vadītāju Andu Čakšu. Čakša pati teic, ka strādā ar misijas apziņu un jūtas gatava uzņemties veselības ministres pienākumus.

Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša piekritusi kļūt par veselības ministri. To viņa jau vakar apliecinājusi valdības vadītājam Mārim Kučinskim, un pirmdien ZZS valde lems par Čakšas kandidatūras oficiālu virzīšanu šai vakancei. Sarunā ar Latvijas televīziju Čakša sacīja, ka šis piedāvājums bijis pārsteigums, bet viņa to uztver kā sava veida misiju.

"Pēc sarunas [ar premjeru - aut.] es apstiprināju, ka esmu gatava strādāt. Ņemot vērā, ka veselības nozare laikam ir šobrīd ļoti smagā stāvoklī, es to tiešām redzu kā ļoti lielu atbildību. Nu, es redzu misijas apziņu izdarīt kaut ko labu! Pats svarīgākais šobrīd ir nozari apvienot. Nu, vienoti skatīties uz problēmām, kuru ir ļoti daudz. Valdības rīcības plānā jau ir... Bet es tiešām gribētu precīzāk runāt, kad jau būs skaidrība par notikumiem," skaidro Čakša.

Vaicāta, vai viņu nebaida tas, ka tuvākajās dienās nāksies saskarties ar dažādiem viedokļiem un redzējumiem par sevi pašu, potenciālā veselības ministre pauž: "Tas laikam ir neizbēgami. Diemžēl mēs bieži vien nenovērtējam cilvēkus, pirms viņus izvirzām... Es nevaru teikt, ka esmu pilnībā gatava, bet, protams, es saprotu, ka tas tā var notikt".

Čakšas ienākumu deklarācija par pērno gadu vēl nav publiskota, taču informācija par 2014.gadu liecina, ka Čakšai Siguldā pieder māja un zeme, kā arī zeme Rīgā, kura atrodas kopīpašumā. Viņa brauc ar 2014.gada "Lexus" automašīnu.

Kā Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja viņa pērn nopelnījusi 48 877 eiro, bet kā Stradiņa slimnīcas valdes locekle - 37 712 eiro.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka ar skaļu blīkšķi un melu skandālu augsto amatu nācās pamest Guntim Belēvičam. Viņš gluži idiotiskā veidā atļāvās izdarīt to, ko pats kā ministrs iepriekš aicināja nedarīt - Belēvičs apgāja rindu onkoloģijas centrā, par sīko operāciju nemaksājot ne centa. Pēc divu dienu melošanas Belēvičs tomēr atzina savu vainu un atstāja ministra amatu. Par deputāta mandāta nolikšanu gan viņš vēl padomās visu vasaru.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video