Bijušais veselības ministrs Belēvičs noliek Saeimas deputāta mandātu
Guntis Belēvičs pārdomu laikā secinājis, ka ir jānoliek arī deputāta mandāts.
Politika
2016. gada 13. jūnijs, 10:56

Bijušais veselības ministrs Belēvičs noliek Saeimas deputāta mandātu

Jauns.lv

Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs nolicis Saeimas deputāta mandātu, apstiprināja pats politiķis.

Juridiski Belēvičs būs Saeimas deputāts līdz brīdim, kad viņa vietā deputāta pilnvaras tiks apstiprinātas personai, kas vēlēšanās būs ieguvusi nepieciešamo atbalstu.

Saeimas Prezidija sēdē šodien nolemts Belēviča iesniegumu par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu un izstāšanos no 12.Saeimas sastāva virzīt izskatīšanai Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvāts veselības ministra amatam virzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas kandidatūru.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien veselības ministra amatam nolēma oficiāli izvirzīt Čakšas kandidatūru. Šī kandidatūra vēl tiks apspriesta ar koalīcijas partneriem, un Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

LETA/Foto: Zane Bitere/LETA