Natālijas Draudziņas vidusskolas un Centra Humanitārās vidusskolas ēkās norit atjaunošanas darbi
Patlaban ir paveikti 20% no plānotajiem otrās kārtas remontdarbiem.
Runā Rīga
2016. gada 13. jūnijs, 22:48

Natālijas Draudziņas vidusskolas un Centra Humanitārās vidusskolas ēkās norit atjaunošanas darbi

Jauns.lv

Pirmdien, 13.jūnijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Rīgas domes Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu un audzēkņiem no dažādām Rīgas skolām iepazinās ar paveiktajiem un plānotajiem Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas un Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas ēku otrās kārtas atjaunošanas darbiem.

Sanāksmē piedalījās un ar skolās paveiktajiem un plānotajiem darbiem iepazīstināja arī Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas direktors Pēteris Sevčenko un Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte.

“Šo abu skolu audzēkņi un pedagogi jauno mācību gadu sagaidīs daudz patīkamākās telpās – būs gan jaunas fasādes, gan pamatīgi pārbūvētas iekštelpas, gan jaunas mēbeles, gan labiekārtota skolām pieguļošā teritorija. Pēc šo darbu paveikšanas nākamais uzdevums mums būs nodrošināt labākas sportošanas iespējas ārpus telpām,” norādīja N.Ušakovs.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkā, Bruņinieku ielā 24, 24A un 24B, ir paveikti 30% no plānotajiem otrās kārtas būvniecības darbiem. Šogad ir ieplānots, ka 2798 kvadrātmetru platībā tiks veikts kosmētiskais remonts, atjaunota apkures, ventilācijas un siltumapgādes sistēmas. Skolas serveru telpai tiks uzstādīta jauna gaisa kondicionēšanas sistēma. Tiks izbūvēti jauni ūdensvada un kanalizācijas tīkli, nomainīti elektrotīkli, uzstādīta jaunu apsardzes un ugunsgrēka trauksmes izziņošanas sistēma. Jaunās telpas arī aprīkos ar jaunām mēbelēm.

“Šobrīd Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkā ir paveikti 30% no plānotajiem būvdarbiem. No jaunā mācību gada skola iegūs arī jaunu vizuālo tēlu ēkai Bruņinieku ielā 24A, jo tiks renovēta tās fasāde 2490 kvadrātmetru platībā un mainīts dekoratīvais stiklojums un logi,” par skolas atjaunošanas darbiem informēja O.Burovs.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas atjaunošanu pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība “AKN”. Kopīgās otrās kārtas būvniecības un būvuzraudzības darbu izmaksas ir gandrīz 1,22 miljoni eiro.

Arī Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkā, Kr. Barona ielā 116, kopš šā gada 24.marta norit otrās kārtas vienkāršotās atjaunošanas darbi. Šogad ir plānots, ka ēkai tiks atjaunota vēsturiskā fasāde un tai tiks uzstādīta ar nakts izgaismojuma sistēma. Rīgas domes priekšsēdētājs sanāksmē atbalstīja Īpašuma departamenta un skolas vadības iniciatīvu, ka uz fasādes tiks uzstādīts un izgaismots Rīgas pilsētas ģerbonis.

“Otrās kārtas būvniecības laikā izbūvēs liftu, kas veicinās ēkas pieejamību ikvienam. Atjaunotajā aktu zāle būs  ar akustiskajiem griestiem un nodarbībām nepieciešamo aprīkojumu, lai mazajiem dejotājiem un dziedātājiem būtu prieks šajā telpā darboties,” informēja I.Rudzīte.

Patlaban  ir paveikti 20% no plānotajiem otrās kārtas remontdarbiem. Būvdarbus ēkā ir plānots pabeigt augustā. Būvdarbu laikā tiks atjaunota apkures un ventilācijas sistēma. Renovēts virtuves un ēdināšanas bloks. Renovēta aktu zāle, pagrabs un ģērbtuvju telpas. Telpas tiks aprīkotas ar darbam nepieciešamām mēbelēm un aprīkojumu. Tiks labiekārtota ēkai līdzās esošā teritorija.

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkas atjaunošanu pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība “LNK INDUSTRIES Partnership”.  Otrās kārtas būvniecības darbu izmaksas ir gandrīz 1,57 miljoni eiro.

 

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Dmitrijs Suļžics