Sabiedrība
2009. gada 21. decembris, 14:50

Balsojumā par Eiropas gada cilvēku līderos Hermanis, Kalniete un Strazdiņa

Jauns.lv

Divas dienas pirms balsojuma par Eiropas gada cilvēku Latvijā noslēguma līderos izvirzījušies trīs pretendenti - režisors Alvis Hermanis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un žurnāliste Ina Strazdiņa.

Titulam izvirzīti cilvēki, kas ar savu eiropeisko stāju iedvesmojuši Latvijas sabiedrību vai ļāvuši sasniegt panākumus Eiropas līmenī, aģentūru BNS informēja Eiropas kustībā Latvijā.

Par Jaunā Rīgas teātra vadītāju Alvi Hermani pieteicēji raksta, ka "Hermanis skaļi nesis Latvijas vārdu, iespējams, arī Eiropas vārdu ārpus Eiropas. Kopumā viņu var uzskatīt arī par Latvijas kultūras un inteliģences vēstnesi. Gada balva šogad būtu jāpasniedz ar kultūru saistītam cilvēkam, politiķiem pēc definīcijas ir jābūt eiropeiskiem cilvēkiem, tas ir viņu pienākums".

Sandra Kalniete izvirzīta "par drosmi Eiropā publiski un augstā līmenī pateikt to, kas politiski korektiem cilvēkiem vairāk nekā netīk", un to, ka viņa, "Sandra Kalniete, popularizē un aizstāv eiropeiskās vērtības Latvijā un godam pārstāv Latviju un aizstāv tās intereses Eiropā".

Savukārt par Latvijas Radio korespondenti Briselē Inu Strazdiņu pieteicēji raksta, ka viņa cilvēciski, operatīvi un precīzi informē sabiedrību par Eiropas norisēm Latvijas Radio ēterā, viņa izstaro nenogurstošu optimismu un nesavtīgu rosību. "Visi Latvijas mediji slēguši birojus Briselē, bet Ina šeit turas ar savu gara spēku, pēc savas iniciatīvas un pārliecības. Viņa ir Eiropas gada cilvēks ar lielo burtu un pēc būtības!" saka viņas atbalstītāji.

Par Eiropas cilvēku Latvijā vēl iespējams balsot līdz 23.decembrim.

Eiropas kustības Latvijā rīkotais konkurss "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" šogad notiek divpadsmito reizi.

BNS