Zināms, kā tieši sauks Artusa Kaimiņa politisko spēku
Pēc deputāta aplēsēm, partija varētu tikt reģistrēta jau šonedēļ.
Politika
2016. gada 14. jūnijs, 15:13

Zināms, kā tieši sauks Artusa Kaimiņa politisko spēku

Jauns.lv

Pēc vairākiem sīkākiem un lielākiem sarežģījumiem beidzot zināms, kā sauks deputāta Artusa Kaimiņa nodibināto partiju.

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partiju plānots dēvēt par "KPV.LV", pavēstīja deputāts.

Kaimiņš norādīja, ka visi politiskā spēka reģistrēšanai nepieciešamie dokumenti Uzņēmumu reģistrā (UR) iesniegti piektdien, un viņš uzskata, ka partijas reģistrācijas process neaizņems ilgu laiku. Pēc deputāta aplēsēm, partija varētu tikt reģistrēta jau šonedēļ. Kaimiņš arī norādīja, ka jaunajos dokumentos partija izlabojusi arī UR iepriekš norādītās kļūdas.

Deputāts jau iepriekš norādīja, ka nosaukums "KPV.LV" izmantots, jo UR atteicies reģistrēt "KPV". Tam par iemeslu bija tas, ka ar šādu nosaukumu jau ir dibināts kāds uzņēmums - sabiedrība ar ierobežotu atbildību.

3.maijā Rīgā, Lielajā ģildē, no biedrības "Kam pieder valsts?" tika nodibināta jauna politiskā partija. Par partijas dibināšanu tās kongresā balsoja 385 cilvēki.

UR pārstāve Baiba Danovska atklāja, ka 13.jūnijā UR saņēma precizētos dokumentus politikās partijas "KPV.LV" reģistrācijai. Lēmuma pieņemšanas datums ir 21.jūnijs.

Kaimiņš jau iepriekš tika iesniedzis dokumentus UR partijas reģistrācijai, taču UR konstatēja vairākas nepilnības.

"Latvijas Faktu" maija beigās veiktā aptauja liecina, ka Kaimiņa partiju atbalsta 6,1% iedzīvotāju, un viņa partija ir ceturtā populārākā citu politisko partiju vidū.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA