Zatlers no Operas skatuves mūsu olimpiešiem piešķir zelta medaļas
Kultūra
2010. gada 3. marts, 11:56

Zatlers no Operas skatuves mūsu olimpiešiem piešķir zelta medaļas

Jauns.lv

2.martā, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves tika izdalītas „Lielās mūzikas balvas 2009”. Prezidenta ložā pasākumu vēroja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri.

Ceremonijas laikā līdzās laureātiem un citiem klasiskās mūzikas izpildītājiem uz skatuves kāpa arī Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres vecākais dēls, "Cēsu alus" tirdzniecības un mārketinga daļas direktors Gustavs Zatlers, lai teiktu svinīgu uzrunu pasākuma ģenerālsponsora „Cēsu alus” vārdā, kas finansiāli atbalsta Lielo mūzikas balvu jau piecus gadus, un tādēļ arī šogad pasniedza „Cēsu alus” simpātiju balvu.

Zatlers savā uzrunā mēģināja būt oriģināls un sākotnēji jokoja par to, ka šoreiz nav vēlējies no rīta piecelties, sacerēt runu, kas skanētu „Bla, bla, bla, bla, bla, balvu saņem... bla, bla, bla”. Tā vietā aicināja priecāties par lielajiem sasniegumiem sportā – siguldiešu nupat izcīnītajām zelta (?) medaļām. Zālē atskanēja līksmi smiekli.

Šogad Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā Kanādā latvieši izcīnījuši divas sudraba, nevis zelta medaļas – sportists Martins Dukurs ieguva sudraba medaļu skeletonā, bet kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici tika pie sudraba medaļas divnieku ekipāžu sacensībās.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš