Geju šaušanas atbalstītājs Renārs nožēlojot pateikto – viņam vienkārši bijušas dusmas
Renārs Zvaigzne vēl nesen publiski pauda atbalstu masveida geju šaušanai, taču šobrīd uzrakstīto nožēlo un atklāj, ka viens no viņa draugiem arī ir gejs.
112
2016. gada 21. jūnijs, 11:44

Geju šaušanas atbalstītājs Renārs nožēlojot pateikto – viņam vienkārši bijušas dusmas

Jauns.lv

Renārs Zvaigzne, kurš tviterī slavināja aizpagājušajā svētdienā sarīkoto asinspirti geju naktsklubā Orlando (ASV) portālam Kasjauns.lv pauž nožēlu par uzrakstīto. Komentārs esot tapis dusmu uzplūdā un, viņaprāt, mediji to izmantojuši savtīgos nolūkos. "Ja varētu laiku pagriezt atpakaļ, es tā nekad vairs nedarītu," Renārs atzīst sarunā ar Kasjauns.lv.

Renāru izprovocējusi Stambulas konvencija

Skaidrojot savu rīcību, Renārs Zvaigzne galvenokārt runā par Stambulas konvenciju. Nesen ažiotāžu izraisījušais un tik ļoti apspriestais dokuments viņā radījis pamatīgas dusmas, kuras tad arī novedušas pie neapdomīgās rīcības – slaktiņu slavinošā komentāra mikroblogošanas vietnē.

„Es nepieņemu Stambulas konvencijā rakstīto – manuprāt, tas viss ir pilnīgi nepareizi! Man tagad aizliegs savu dēlu saukt par dēlu tāpēc, ka tas varētu viņam nākotnē radīt problēmas, izvēloties dzimumu?” sašutis ir Renārs. Tiesa gan, uz jautājumu, vai Stambulas konvenciju viņš maz ir lasījis, Renārs atbild: „Ļoti virspusēji”.

„Man ir labs draugs, kurš arī ir gejs!”

Renārs apgalvo, ka viens no viņa tuviem draugiem arī ir gejs, taču savu orientāciju neafišējot. „Esmu pret to, ka geji un lesbietes rīko savus „Pride” gājienus! Neatbalstu arī geju tiesības uz adopciju, taču esmu par Kopdzīves likuma pieņemšanu, praktisko aspektu dēļ. Komentārs, ko ierakstīju, bija mans protests, kuru izteicu pārāk skaļi. Droši vien to visu varēja pateikt arī savādāk,” prāto Renārs. Pagaidām gan viņš nezina, kā un, paužot nožēlu, tomēr piebilst, ka rīkojies vārda brīvības robežās.

Par naida runu draud cietumsods

Neskatoties uz nožēlu, Renāra Zvaigznes izteikumus tagad vērtē Valsts policija, un, ja viņu atzīs par vainojamu sociālā naida un nesaticības izraisīšanā pēc Krimināllikuma 150. panta, puisim draud līdz pat četriem gadiem ilgs cietumsods.

Arī citi mikrobloga lietotāji jau pauduši sašutumu par Zvaigznes izteikumiem un pieprasa viņa saukšanu pie kriminālatbildības. Piemēram, Gints Knoks ir sašutis, ka tādi cilvēki, kā Zvaigzne dzīvo mums līdzās. Savukārt Jānis Liksts raksta: „Pie esošās sabiedriskās kārtības Renārs Zvaigzne ir bīstams nevis uzskatu dēļ, bet tāpēc, ka ir neiedomājami stulbs”.

Zvaigzne ar īpašu intelektu neizceļas

Līdz šim gan Renārs Zvaigzne publiski ar savu darbību īpaši nav izcēlies. Vienīgā kaut cik ievērojamā viņa publiskā uzstāšanās bija „TV24 Rīga” diskusijā ar Latvijas Ārstu biedrības prezidentu Pēteri Apini. Zvaigzne sarunā iestājās par marihuānas legalizāciju, bet Apinis, protams, bija pret.

Iepriekš sociālajos tīklos Renārs izcēlies arī ar citām apšaubāmām izdarībām – piemēram, ir publicēts kāds video, kur viņš, uzrāpies baznīcas tornī, izkliedz sātana vārdu. Tāpat viņš lepojies ar fotogrāfijām, kurās redzams tērpies armijnieka formā ar ieroci rokās, kaut gan  īstenībā viņš ar militārām struktūrām nav saistīts. Atgādinām, ka Renāra Zvaigznes slavinātā asinspirts geju naktsklubā Orlando ASV prasīja 49 nevainīgu cilvēku dzīvības.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no twitter.com un facebook.com