Alvis Hermanis: politiskā maucība valstī tiek apsveikta
Kultūra
2010. gada 24. augusts, 08:53

Alvis Hermanis: politiskā maucība valstī tiek apsveikta

Jauns.lv

Režisores Gaļinas Poļiščukas iestāšanās Tautas partijā un ziņas par to, ka viņas vadītajai „Teātra observatorijai”, kurai iepriekš tika atteikts finansējums, tagad vieta atradīšoties Kongresu nama piebūves jaunajā zālē, uzjundījusi runas par to, cik lielā mērā mākslas cilvēki savijušies ar politiķiem un politiskajām partijām.

Rīgas vicemērs, partijas LPP/LC līderis Ainārs Šlesers laikrakstam „Diena” apgalvo, ka telpu gatavošana nav saistīta ar Poļiščukas atrašanos PLL sarakstā. Par Jaunās zāles izmantošanu ticis sludināts konkurss. Vienīgā, kas pēdējā dienā pieteikusies, esot bija Teātra observatorija. Tomēr izrādās, ka par šīm telpām pirms konkursa interesējušies arī citi teātri, taču konkursa izsludināšanu tie neesot pamanījuši. Šlesers atzīst, ka pats Poļiščukas izrādes nav redzējis, bet viņa sieva esot šī teātra fane.

Teātris neesot nekāds izņēmums. „Arī šai sfērā pietuvinātajiem un draugiem ir izņēmuma statuss,” tā situāciju komentē Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis.

Poļiščukas sakarā Hermanis izsakās skarbi - prostitūcija mūsu valstī nav aizliegta un «politiskā maucība» tiek pat ļoti apsveikta: «Uz šī piemēra mēs brīnišķīgi redzam, kāda muļķe ir Anna Eižvertiņa, kura jau neskaitāmus gadus, gluži kā Māte Terēze, pašā Rīgas narkomānu epicentrā Maskačkā pašaizliedzīgi vada savu jauniešu teātri Skatuve un joprojām nav sapratusi, kas bija jādara, lai Latvijas politiķi novērtētu viņas pūliņus,» Hermani citē „Diena”

Viņš sazīmējis saiknes, kāpēc pie remontiem tikuši Nacionālais teātris, Dailes teātris, Krievu teātris, kā arī atminas epizodi no paša pieredzes - kādas partijas pārstāve viņam privātā sarunā ieteikusi vākties prom no šīs valsts un draudējusi JRT «nogriezt skābekli,» jo JRT neesot bijis politiski lojāls tābrīža varai, tā Hermanis atzinis laikrakstam „Diena”.

Kasjauns.lv/Foto:LETA