Vairākām ielām Rīgā piešķirs nosaukumus
Ilustratīvs foto.
Runā Rīga
2016. gada 4. jūlijs, 15:27

Vairākām ielām Rīgā piešķirs nosaukumus

Jauns.lv

Šodien, 4.jūlijā, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti apstiprināja lēmumprojektus, kas paredz deviņu jaunu ielu nosaukumu piešķiršanu, savukārt vienai ielai pēc iedzīvotāju priekšlikuma nosaukums tiks mainīts.

Dēļu ielas nosaukumu nolemts piešķirt ielas posmam, kas savieno Mūkusalas ielu un Jelgavas ielu atbilstoši ielas sarkanajām līnijām. Tāpat nolemts piešķirt Vadžu ielas nosaukumu sarkano līniju posmam bez nosaukuma starp Jaunciema gatvi un Garkalnes novadā esošo Ādažu ielu.

Savukārt Buldurpungas ielas nosaukumu piešķirs sarkano līniju posmam, kas atzarojas no Jaunciema gatves. Nosaukums saistīts ar toponīmu – netālu esošā Buldurpungas līča nosaukumu Ķīšezerā.

Posmu no Pāles ielas līdz Juglas ielai, atbilstoši ielas sarkanajām līnijām nolemts saukt par Braila ielu, šādi  raksturojot ielas atrašanos Latvijas neredzīgo biedrības teritorijā, kur atrodas arī piemineklis L.Brailam; savukārt sarkano līniju posmam bez nosaukuma no Mārkalnes ielas piešķirts Dores ielas nosaukums.

Tāpat lēma piešķirt Andas ielas nosaukumu sarkano līniju posmam bez nosaukuma kas atzarojas no Berģu ielas. Bonaventuras ielas nosaukumu piešķirs sarkano līniju posmam bez nosaukuma no Brīvības gatves līdz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja ieejai, atbilstoši ielas sarkanajām līnijām. Piedāvājums piešķirt ielai šādu nosaukumu nācis no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja un tas ir saistībā ar Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzejā esošo Bonaventuras muižu.

Jaunelku ielas nosaukums piešķirts sarkano līniju posmam bez nosaukuma, kas atzarojas no Pakalniešu ielas, bet Degumu ielas nosaukums - sarkano līniju posmam bez nosaukuma no plānotās Dores ielas līdz plānotajai Jaunelku ielai, atbilstoši ielas sarkanajām līnijām.

Savukārt, pēc Trīsciema 10.līnijas iedzīvotāju iniciatīvas,  tā tiks nosaukta par Senlejas ielu, šādi šo ielu pagarinot.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijai uzdots izvietot ielu nosaukumu zīmes trīs mēnešu laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās brīža, bet Rīgas pilsētas būvvaldei divu mēnešu laikā pieņemt lēmumu par adreses piešķiršanu, precizēšanu vai maiņu, piesaistot adreses jaunajam ielas nosaukumam.

Regīna Zommere/Foto: Rojs Maizītis Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību