Organizēs metu konkursu Daugavas sporta nama priekšlaukuma rekonstrukcijai
Runā Rīga
2016. gada 4. jūlijs, 23:48

Organizēs metu konkursu Daugavas sporta nama priekšlaukuma rekonstrukcijai

Jauns.lv

Šodien, 4.jūlijā, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti apstiprināja Rīgas Austrumu izpilddirekcijas sagatavoto projektu līdzekļu saņemšanai no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda. Projekta ietvaros paredzēts organizēt metu konkursu Daugavas sporta nama priekšlaukuma rekonstrukcijai, nākotnē iegūstot vēl vienu sakoptu un publiski pieejamu vietu ar labu infrastruktūru.

Daugavas sporta nams ar tam piegulošo priekšlaukumu Kr.Barona ielā 107 atrodas uz pašvaldībai piederošas zemes. Gatavojoties Latvijas simtgadei, Bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga" nāk ar iniciatīvu radīt mūsdienīgu, drošu pilsētvidi Daugavas sporta nama piegulošajā teritorijā. Ņemot vērā bagātīgo sporta vēstures mantojumu, teritorijas telpiskās īpašības un ēkas novietojumu, Daugavas sporta nams un tā ārtelpa ir piemērota vieta, Latvijas sporta sasniegumu popularizēšanai, sekmējot kultūras un sporta dzīvi pilsētā. Tādēļ Daugavas sporta nama priekšlaukumam ir jāveic rekonstrukcija, kuras pirmais solis ir metu konkurss interesantākā un pilsētvidei atbilstošākā risinājuma atrašanai.

Paredzams, ka metu konkursa ilgums pēc tā izsludināšanas būs seši līdz deviņi mēneši, kam 2017. gadā sekotu tehniskā projekta izstrāde. Jau tuvākajā laikā tiks uzsākta vietas topogrāfiskā plāna aktualizācija. Projekta realizācijai no “Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda” nepieciešami vairāk kā 12 tūkstoši eiro.

Metu konkursa nolikums vēl tiks izstrādāts, bet zināms, ka pirmās trīs vietas, kuras noteiks kompetenta žūrija, tiks pie naudas balvām attiecīgi 3000, 2000 un 1000 eiro apmērā.

Projekts par finansējuma saņemšanu no “Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda” vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Regīna Zommere/Foto: Gatis Dieziņš/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Tēmas