Rīdziniekus aicina piedalīties starptautiskā foto konkursā
Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu 3000 ASV dolāru un vēl tiks piešķirtas vairāk kā 20 balvas
Runā Rīga
2016. gada 5. jūlijs, 14:15

Rīdziniekus aicina piedalīties starptautiskā foto konkursā

Jauns.lv

Pasaules kultūras mantojuma pilsētu organizācija (Organisation of the World Heritage Cities - OWHC) aicina rīdziniekus piedalīties starptautiskā fotogrāfiju konkursā “Mans mantojums, Tavs piedzīvojums” (“My Heritage, Your Adventure”). Tajā var piedalīties ikviens, kuru interesē pasaules kultūras mantojums un kultūras mantojuma pilsētas.

Konkursa dalībnieki tiek aicināti uzņemt fotogrāfijas, attēlojot, ko konkrētās pilsētas kultūras mantojums tiem nozīmē. Konkursa mērķis ir tvert mirkļus, kad cilvēki piešķir nozīmi kultūras mantojumam, nevis fotografēt pilsētas skaistākās vietas.

Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu 3000 ASV dolāru un vēl tiks piešķirtas vairāk kā 20 balvas. Tiks izdots arī īpašs eseju un fotogrāfiju krājums ar godalgotajiem darbiem.

Fotogrāfiju iesniegšanas termiņš – 20.augusts, rezultātu paziņošana – 31.augustā. Plašāka informācija par konkursu un noteikumiem atrodama OWHC mājas lapā: http://www.ovpm.org/en/owhc_ap_photo_contest Pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma pilsētu organizācija (OWHC) tika dibināta 1993.gadā un tajā ir apvienojušās 227 pilsētas no visas pasaules, kas iekļautas UNESCO Kultūrvēsturiskā mantojuma sarakstā. Tās mērķis un aktivitātes ir vērstas uz Pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma konvencijas īstenošanu. Rīga tika iekļauta pasaules kultūras mantojuma pilsētu sarakstā 1997. gadā.

Regīna Zommere/Rebeka Žeire/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību