Ints Ķuzis grib vadīt Valsts policiju arī nākamos piecus gadus
Ķuža pilnvaras VP priekšnieka amatā beigsies augustā un viņš saņēmis uzaicinājumu darbu turpināt.
Sabiedrība
2016. gada 5. jūlijs, 14:28

Ints Ķuzis grib vadīt Valsts policiju arī nākamos piecus gadus

Jauns.lv

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis būtu ar mieru turpināt vadīt VP arī otro pilnvaru termiņu, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Ķuzis.

"Man par to ir bijusi saruna ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski ("Vienotība"). Ir tapis piedāvājums, un es esmu piekritis turpināt dienestu VP, lai pabeigtu īstenot iesāktās lietas," sacīja Ķuzis.

Viņš norādīja, ka darbu VP priekšnieka amatā sācis 2011.gada augustā, laikā, kad bija krīze, kuras dēļ puse policistu pameta darbu. "Mans uzdevums bija apturēt policistu aiziešanu, ieviest pārliecību par to, ko viņi dara, un likt noticēt, ka viņiem darbs jāturpina. Tāpat vajadzēja uzlabot iekšējo un ārējo komunikāciju," izteicās VP priekšnieks.

Ķuzis sacīja, ka viņa turpmākais mērķis ir moderna un mūsdienīga policija. Viņaprāt, policijai ir jāstrādā pie mobilitātes, izmeklēšanas kapacitātes un disciplīnas.

Pēc Ķuža domām, šajos piecos gados, kopš viņš ir VP priekšnieka amatā, ir mainījušies policijas uzdevumi, vieta un loma. "Galvenais ir mobilitāte, gatavība rīkoties dažādās situācijas," sacīja Ķuzis, norādot, ka tiek strādāts pie piecu dežūrdaļu izveides, lai reaģēšana būtu kā monolīta. Tāpat nepieciešams izveidot vienu nodaļu, kas izmeklēs valstiskas lietas, kā arī lietas ar lielu sabiedrības rezonansi, piemēram, tādas kā Zolitūdes traģēdija, ugunsgrēks Rīgas pilī un Imantas pedofila lieta.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA