Kučinskis iesaka pamēģināt katram nacionālim pacensties izdzīvot par pašreizējo bēgļa uzturnaudu
Viņš atgādināja, ka patvēruma meklētāji Latvijā ir ieradušies un tā ir Latvijas solidaritāte viņus uzņemt.
Sabiedrība
2016. gada 5. jūlijs, 16:53

Kučinskis iesaka pamēģināt katram nacionālim pacensties izdzīvot par pašreizējo bēgļa uzturnaudu

Jauns.lv

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) biedri varētu pamēģināt izdzīvot ar to naudu, kas atvēlēta patvēruma meklētājiem, komentējot VL-TB/LNNK iebildumus pret uzturlīdzekļu apjoma palielināšanu, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Gribētu ieteikt katram nacionālās apvienības biedram pamēģināt šo izdzīvošanas skolu," medijiem sacīja Kučinskis.

Viņš atgādināja, ka patvēruma meklētāji Latvijā ir ieradušies un tā ir Latvijas solidaritāte viņus uzņemt. Taču atstāt bērnus pusbadā, - tas jau robežojas ar normām, pret kurām viņš kategoriski iebilst.

Jau ziņots, ka valdība šodien uz nedēļu atlika lemšanu par grozījumiem noteikumos, kas paredz patvēruma meklētājiem par 85 centiem palielināt naudas līdzekļus, kuri nepieciešami uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

Šobrīd patvēruma meklētājam, kurš izmitināts Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, dienā tiek maksāti naudas līdzekļi 2,15 eiro apmērā uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei paredzēto izdevumu segšanai. Jaunais regulējums paredz, ka turpmāk patvēruma meklētājam dienā tiks izmaksāti trīs eiro uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA