Prokuratūra atceļ policijas lēmumu: Veldres kautiņa lieta tiks izmeklēta
112
2010. gada 29. septembris, 16:30

Prokuratūra atceļ policijas lēmumu: Veldres kautiņa lieta tiks izmeklēta

Jauns.lv

Prokuratūra atcēlusi Valsts policijas lēmumu, ar kuru izbeigta lieta par kautiņu, kurā bija iesaistīts bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre. Tiks veikta papildus izmeklēšana.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma pastāstīja, ka lieta tika izbeigta, jo ekspertīzes atzinumā cietušajam tika konstatēti viegli miesas bojājumi, kas izmeklēšanu kriminālprocesā neparedz.

Šādos gadījumos tiek veikts privātās apsūdzības kriminālprocess, kurā apsūdzības funkciju īsteno cietušais.

Prokurors izmeklētāja lēmumu par lietas izbeigšanu atcēla un uzlika par pienākumu veikt papildu izmeklēšanas darbības. Lieta atrodas izmeklēšanā un tiek savākta papildu informācija un  pildīti cita prokurora norādījumi, pēc kuru izpildes tiks lemts par lietas tālāku virzību.

14.augusta rītā Salacgrīvā kādas kafejnīcas pagalmā bija aizkavējušies daži saguruši dzīrotāji. Starp tiem arī Veldre.

Omulīgā gaisotnē malkots alus un saukti tosti. Sākusies dziedāšana, un pret rītu repertuārā parādījusies arī Latvijas himna. Jaunieši pie blakus galdiņa ignorējuši Veldres pavēli piecelties un dziedāt līdzi. Tas svinētājiem nepaticis - sākusies asa vārdu apmaiņa, kas izvērsusies kautiņā. Pēc dūru izvicināšanas ar smadzeņu satricinājumu un sasitumiem slimnīcā nokļuva Salacgrīvas iedzīvotājs Arnis Ķemers. Veldre kautiņā necieta.

Par to, kurš kuram īsti sitis, cik spēcīgi un pa kurieni, Veldres un Ķemera stāstītais atšķiras. Bijušais politiķis apgalvo, ka rīkojies pilsoniski atbildīgi. Nevis sitis, bet tikai aizstāvējies un pirmais nav sitis.

"Ar kāju iesist es sev neļāvu, savaldīju. Noliku gar zemi un uzvaicāju - kādas trīs reizes - varbūt pietiks, nomierināsies? Kad es piecēlos un viņš aizmuka, redzēju, ka viņi ir trīs. Ar to arī viss beidzās," raidījumam norādījis Veldre.

Ķemers raidījumam stāstījis, ka kompānija bija piedzērusies un viņš himnas laikā kājās necēlies, jo uzskatījis, ka tā bijusi ņirgāšanās. Sajuzdams ko nelāgu, puisis nolēmis iet mājās. Bet ap stūri eksministra kompānija viņu sagaidīja. Sākumā Veldre ieķēries kreklā, bet viņš izrāvies, un tad Veldre mēģinājis iesist un vēlāk saķēris viņa kāju un nogrūdis zemē.

BNS/Foto:LETA