Liepājas mākslas forumā – Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo
Kultūra
2016. gada 13. jūlijs, 09:15

Liepājas mākslas forumā – Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo

Jauns.lv

Franču mūzikas bezgalīgo iespēju iedvesmoti, vieni no talantīgākajiem jaunās paaudzes latviešu mūziķiem Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins 6.augustā pl.18 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atklās jaunu programmas “100 gadi ar Piafu” versiju.

Jaunajā programmā vēl vairāk kā iepriekš savīsies dažādi mūzikas žanri. Dūmakainās atmiņās par nosapņoto parādīsies Olivjē Mesiāna skumjo putnu aprises, Fransisa Pulenka saldās melodijas un pavisam cits Moriss Ravels. Teātris, Edītes Piafas leģendārie hīti, 20.gadsimta 40. un 50.gadu Parīzes mūzika, garāmslīdoši mirkļi ar neprātīgiem valšiem, dziļiem skatieniem, kaislīgiem skūpstiem un jutekliskiem pieskārieniem. Viena balss un divi iemīlējušies pianisti.

“Kad veidojām pirmo “100 gadi ar Piafu” programmu, ideju bija tik daudz, ka visu nemaz nebija iespējams realizēt divdaļīgā koncertā. Programmas jaunajā versijā esam iekļāvuši vairākus klasiskās mūzikas skaņdarbus un dziesmas, kas netika atskaņotas pirmajā programmā. Būs arī neparasti pavērsieni Piafas dziesmu aranžijās - tajās zinoši klausītāji varēs atpazīt kādas franču klasiskās mūzikas tēmas. Programmas papildinājumi, protams, vietām atspoguļosies arī sižetā, bet kā tieši, lai paliek noslēpumā,” pirms koncertprogrammas pirmizrādes pastāstīja pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Pasaulē atzītajam pianistam Andrejam Osokinam franču mūzikas programma bija pirmā reize, kad virtuozs plašākai publikai sevi parādīja ārpus klasiskās mūzikas žanra. “Koncertprogramma ir vīrieša un sievietes mīlas stāsts, kurā gluži kā dzīvē ir gan ļoti laimīgi mirkļi, gan gluži pretēji brīži,” sacīja Osokinu dinastijas pārstāvis.

Andreju Osokinu kritiķi raksturo ar šādiem vārdiem: „Viņam piemīt nevainojama elegance, hipnotizējoša personības pievilcība, apbrīnas vērts intelekts, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta.”

“Programma “100 gadi ar Piafu. versija” turpinās Liepājas mākslas foruma ideju par starpkultūru sinerģiju. Talantīgo mākslinieku performance nojauks robežas starp skatuves mākslu veidiem – teātri un izpildītājmākslu un apstiprinās, ka līdzās var pastāvēt arī divi atšķirīgi mūzikas žanri – klasiskā un populārā mūzika,” apstiprināja koncertzāles “Lielais dzintars” vadītāja Baiba Bože.

Šī gada sākumā 10 Latvijas pilsētās programmas “100 gadi ar Piafu” pirmā versija skatītājiem atklāja valdzinošo Parīzes noskaņu. “Pirmo Piafas koncertu Liepājā klausītāji sveica ar stāvovācijām koncerta beigās. Tas mums ar Andreju bija ļoti saviļņojošs mirklis, tāpēc esam ārkārtīgi priecīgi par iespēju atkal uzstāties brīnišķīgajai Liepājas publikai!” atmiņās dalījās K.Gupalo.

Koncerts notiks divās daļās, aptuvenais ilgums: 1 h 40 min. Pēc koncerta Liepājas mākslas forums tās pašas dienas vakarā pulksten 20 apmeklētājiem piedāvās apmeklēt arī bezmaksas kino seansu “Visu nakti” (“All night long”). Pieteikšanās koncertzāles informācijas centrā pa tālruni 634 24555.

Kā iepriekš ziņots, Liepājas mākslas forums no 5. līdz 13. augustam koncertzālē “Lielais dzintars” iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī  kino un klaviermūzikas vakarus.

Biļetes uz Liepājas mākslas foruma koncertiem nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv . Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

Uzziņai:

Latvijas Televīzijas konkursa ''Radīti mūzikai'' laureāte Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām jaunās paaudzes latviešu mūziķēm, kura nupat beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā, ASV. Šobrīd Katrīna studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās - klavierspēlē, vokālajā un teātra mākslā, Katrīna uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un ārkārtīgi juteklisku pasauli. Viņas talants guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos, tai skaitā Parīzē, Londonā, Maskavā un ASV.

Pasaulē pieprasītākā latviešu pianista Andreja Osokina aizvadītās sezonas spilgtā̄kie notikumi ir divi koncerti leģendārajā Berlīnes filharmonijā, uzstāšanās ar orķestri “Kremerata Baltica” Frankfurtē, S.Rahmaņinova 3. klavierkoncerta izpildīšana kopā ar diriģentu Pablo Mieglo Dohā, Katarā, divu soloalbumu ieskaņošana un izdošana, kā arī grandiozais “Trīs Osokini un Opera” Jaungada koncerts Latvijas Nacionālajā Operā, kuru translēja Vācijas interneta televīzija ‘'Klassik.TV''.


Reklāmas raksts sadarbībā ar koncertzāli "Lielais dzintars"/Foto: Jānis Romanovskis, Publicitātes foto