Ziemassvētku vecītim rūķi „iedūruši” mugurā dunci
Sabiedrība
2010. gada 9. novembris, 15:29

Ziemassvētku vecītim rūķi „iedūruši” mugurā dunci

Jauns.lv

Jau vairākus gadus par Latvijas galvenā Ziemassvētku vecīša mītni ir izvēlēts Vērgales pagasts – Ziemupe. Tagad tur uzradies vēl viens Ziemassvētku vecītis un sākusies sīva konkurence.

­

2006. gada pavasarī jūrmalnieks Kārlis Cinītis Ziemupē izveidoja Latvijas Ziemassvētku vecīša biroju un uz turieni sāka aicināt viesos bērnus gan no tuvākas, tālākas apkārtnes. Ziemupē bāzējušos Ziemassvētku vecīti gan lieli, gan mazi pazina pēc viņa zilā kažoka. Bet nu viņam uzradies konkurents – sarkanā kažokā, raksta portāls liepajniekiem.lv.

Cinītim neizdevās vienoties ne ar Vērgales pagastmāju, ne ar Pāvilostas novada domi par Ziemassvētku vecīša mājiņas, kuras oficiālais nosaukums ir „Ziemupes stāvlaukums” iegādi. Tagad nu zilās krāsas mētelīša vecītis ir pārvācies uz Ziemupes „Smilteniekiem”, kur iekārtojis savu jauno biroju.

Savukārt vecajā – „Ziemupes stāvlaukumā” iekārtojies cits Ziemassvētku vecītis – sarkanā kažokā, kurš arī tur šogad kopā ar rūķiem gaidīs bērnus.

„Ziemupes stāvlaukumu” Pāvilostas novada dome izīrējusi biedrība „Ziemupīte”, jo iepriekšējais – „zilais” Ziemassvētku vecītis neesot bijis pietiekami aktīvs, lai rīkotu pasākumus cauru gadu, kā to tagad darot jaunais – „sarkanais” vecītis.

„Zilais” Ziemassvētku vecītis Cinītis teic: „Nu esam spiesti vecīti taisīt citā vietā. Skaidrs, ka, man tas ir kā dunča dūriens mugurā (no pašvaldības).”

Elmārs Barkāns/Foto: liepajniekiem.lv

­

Tēmas