Gandrīz ģeniāls kriminālplāns: lai izvairītos no maksāšanas, jaunkundze Daugavpilī "mīnē" banku
Meli par teroraktu 26 gadus vecās daugavpiliets parādus, protams, nedzēsa, turklāt parādsaistībām klāt var nākt arī reāls cietumsods.
112
2016. gada 13. jūlijs, 16:25

Gandrīz ģeniāls kriminālplāns: lai izvairītos no maksāšanas, jaunkundze Daugavpilī "mīnē" banku

Jauns.lv

Otrdien asa sižeta filmas cienīgi notikumi izbiedējuši Daugavpils iedzīvotājus – evakuēti cilvēki, norobežota teritorija un apsekotas mājas. Šādi policija reaģējusi uz telefona zvanu, kurā kāda sieviete paziņojusi, ka pēc stundas pilsētas centrā notiks sprādziens.

Spridzināšanas draudus Daugavpils policijas iecirknis saņēmis 12.jūlija rītā pulksten 8:00. Klausulē atskanējusi tobrīd vēl nenoskaidrotas sievietes balss, kura paziņoja, ka apmēram pēc stundas Daugavpils pilsētas centrā Vienības laukuma tuvumā notiks sprādziens. „Pēc šīs informācijas saņemšanas policija nekavējoties devās uz notikumā vietu un veica visus nepieciešamos drošības pasākumus, proti, norobežoja teritoriju, slēdza satiksmi blakus esošās ielās, evakuēja cilvēkus no ēkām un veica teritorijas apsekošanu. Notikuma vietas apsekošana un pārbaude ilga apmēram pusotru stundu, kā rezultātā aizdomīgi priekšmeti netika atrasti,” informē Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Anastasija Laizāne.

Draud ar teroraktu, lai izmuktu no parādiem

Jau pēc neilga laika policijai izdevies noskaidrot un atrast 1990.gadā dzimušu jaunkundzi, kura atzinās, ka stāstu par spridzekli izdomājusi. Iemesls sievietes meliem, kuru dēļ tika paralizēts pilsētas centrs, ir fenomenāls – šāds bijis viņas plāns izvairīties no parāda atmaksāšanas draugam. „Savu rīcību sieviete izskaidroja ar to, ka viņa kādam paziņam esot parādā naudas summu, taču nespēj norēķināties. Vakar sievietei bija jāveic bankas pārskaitījums parāda atgriešanai, taču naudas joprojām nebija, tāpēc radās ideja informēt drošības dienestus par it kā gaidāmo sprādzienu bankas tuvumā, lai pārtrauktu iestādes darbu,” izstāsta policijas pārstāve.

Sievietei draud cietums

Policijai šai ievietei gan ir visai nepatīkamas ziņas – bezatbildīgā rīcība viņas parādus nebūt nedzēsīs, turklāt var nākties izciest arī reālu cietumsodu. Kā informē policijā, šobrīd pret viņu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta „Apzināti nepatiess paziņojums par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu” un par šādu noziegumu likums paredz līdz vienam gadam ilgu cietumsodu, piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/Zilgma Kukle/Andrejs Baburovs/LETA