Izbeigts kriminālprocess par kautiņu, kurā iesaistīts Vinets Veldre
Sabiedrība
2010. gada 14. novembris, 14:37

Izbeigts kriminālprocess par kautiņu, kurā iesaistīts Vinets Veldre

Jauns.lv

Valsts policijas Limbažu iecirknī izbeigts kriminālprocess par kautiņu, kurā iesaistīts bijušais aizsardzības ministrs un Pārtikas Vinets Veldre un Salacgrīvas iedzīvotājs Arnis Ķemers.

­­

Kriminālprocess izbeigts, jo cietušajam nodarīti viegli un īslaicīgi miesas bojājumi, kuri nepieļauj tālāku lietvedību,  aģentūru LETA informēja Limbažu iecirkņa priekšnieks Agris Spandegs.

.

Kriminālprocess izbeigts jau otro reizi. Pirmajā reizē pēc lietas materiālu izskatīšanas jau tika pieņemts lēmums kriminālprocesu izbeigt. Cietušais Ķemers prokuratūrā iesniedza pārsūdzību, pēc kuras kriminālprocess tika atjaunots. Lietā tika savākti papildus materiāli, taču lieta tika izbeigta otro reizi.

Kā pastāstīja Spandegs, lietas izbeigšanu akceptējusi arī prokuratūra. Cietušajam ir iespēja ar savu prasību pret Veldri vērsties tiesā.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Limbažu iecirknī sākts kriminālprocess par kautiņu, kas 14.augustā notika Salacgrīvā un kurā iesaistīts bijušais aizsardzības ministrs un Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Vinets Veldre un Salacgrīvas iedzīvotājs Arnis Ķemers, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure.

Kriminālprocess sākts 15.augustā pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Lai gan iepriekš izskanējusi informācija, ka konfliktā, kas 14.augusta agrā rītā risinājies Salacgrīvā pie krodziņa "Minhauzens pie bocmaņa", iesaistītas vēl citas personas, policijas pārstāve informēja, ka konflikts risinājies starp Veldri un Ķemeru.

Kā ziņots iepriekš, pēc konflikta Ķemeram bijusi nepieciešama mediķu palīdzība un viņš ārstējies slimnīcā. Veldre konfliktā necieta. Abu notikumā iesaistīto liecības par agrā sestdienas rīta notikumiem atšķiras.

Veldre uz Salacgrīvas kafejnīcu "Minhauzens pie bocmaņa" atnāca ap pusnakti pēc peldes jūrā. Omulīgā gaisotnē malkoja alu, sauca tostus. Sākās dziedāšana, un pret rītu repertuārā parādījās arī Latvijas himna. Jaunieši pie blakus galdiņa ignorēja Veldres aicinājumu piecelties un dziedāt līdzi. Tas svinētājiem nepatika - sākās asa vārdu apmaiņa, kas izvērsās kautiņā.

Pēc Veldres domām, nelielā pagrūstīšanās beigusies, nemaz nesākusies, un viņš mierīgi atgriezies pie svinētājiem. Savukārt bijušais VDK darbinieks, Arņa tēvs Aldis Ķemers, raidījumam stāstīja, ka it kā liecinieki esot redzējuši, ka Veldre dauza Ķemera galvu pret asfaltu.

Veldre aģentūrai LETA iepriekš teica, ka, pretēji raidījumā izskanējušajam, nav Arnim uzbrucis, bet aizsargājies. Kad uzbrucējs viņam spēris, Veldre esot viņu nogāzis zemē un aicinājis nomierināties.

Veldre Arņa rīcību, iesaistot konflikta risināšanā medijus, apzīmēja ar vārdiem "kas vainīgs, tas bailīgs". Labākā aizstāvēšanās esot uzbrukums, tādēļ tagad tiekot sacelta liela jezga, uzskata Veldre.

Abi kaušļi nenoliedzot, ka pirms tam iedzēruši, bet katrs paliek pie savas taisnības.

LETA/Foto:LETA

­­