Liepājas simfonisko orķestri nākamgad, visticamāk, vadīs lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs
Liepājas simfoniskais orķestris
Kultūra
2016. gada 14. jūlijs, 19:25

Liepājas simfonisko orķestri nākamgad, visticamāk, vadīs lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs

Jauns.lv

Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) nākamgad, visticamāk, sāks vadīt lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs, "Rietumu radio" informēja orķestra direktors Uldis Lipskis.

Pēc viņa teiktā, ir beigusies LSO mūziķu aptauja par nākamo diriģentu. Vairākums izvēlējies sadarbību ar Ģintaru Rinkeviču.

Aptaujā iesaistījušies 91% mūziķu, par vienu no trim piedāvātājiem kandidātiem - Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra un Novosibirskas akadēmiskā simfoniskā orķestra galveno diriģentu Rinkeviču nobalsojuši 57,75%.

Pagaidām orķestris tikai izteicis savu gribu un Rinkevičs ir piekritis, taču vēl būs jāslēdz līgums. Viņš varētu sākt strādāt 2017.gada septembrī.

"Tas nenozīmē, ka grasāmies pārtraukt sadarbību ar Atvaru Lakstīgalu, viņš turpinās piedalīties LSO projektos. Lakstīgalam bez darba LSO veidojas arī starptautiska karjera", sacīja Lipskis.

Gads un pāris mēneši ir ļoti īss laiks gadījumā, ja orķestris nosliecas par labu pārmaiņām, jo tad ir jāveic priekšdarbi, lai noformētu diriģentu maiņu, skaidroja orķestra direktors.

Kad beigsies noslēgtais līgums, līdzšinējais diriģents Lakstīgala Liepājas orķestrī būs nostrādājis vairāk nekā septiņus gadus.

Mūziķiem, pēc Lipska teiktā, dota iespēja diriģentu izvēlēties starp trim kandidātiem, tajā skaitā Lakstīgalu.

Rinkevičs ir viens no izcilākajiem lietuviešu diriģentiem, Nacionālās balvas ieguvējs un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra izveidotājs, mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Viņš ir trīs starptautisku konkursu uzvarētājs, koncertējis ar izciliem orķestriem un pasaulslaveniem izpildītājiem prestižākajās koncertzālēs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA