Kozlovskis: "Terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems"
Kozlovskis: "Ar DP priekšnieku mēs esam pastāvīgā kontaktā, un viņš arī apliecināja, ka DP, izmantojot savus sadarbības mehānismus, ir kontaktā ar Francijas kolēģiem un pašlaik nekādas saiknes uz Latviju neved."
Sabiedrība
2016. gada 15. jūlijs, 09:11

Kozlovskis: "Terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems"

Jauns.lv

Arī pēc aizvadītās nakts asiņainajiem notikumiem Francijas pilsētā Nicā terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Lēmumu nepaaugstināt terorisma draudu līmeni valstī Kozlovskis pieņēmis aizvadītajā naktī pēc vairākkārtējas sazināšanās ar Drošības policiju (DP).

"Ar DP priekšnieku mēs esam pastāvīgā kontaktā, un viņš arī apliecināja, ka DP, izmantojot savus sadarbības mehānismus, ir kontaktā ar Francijas kolēģiem un pašlaik nekādas saiknes uz Latviju neved," norādīja iekšlietu ministrs.

Līdz ar to labākais, ko Latvija šajā situācijā var darīt, ir stiprināt institūcijas, kas ir iesaistītas cīņā ar terorisma draudiem, un pamatā tā ir DP, sacīja Kozlovskis.

Vaicāts, vai ir kādas likumsakarības, kāpēc asiņainākie terorakti pēdējā laikā visvairāk notikuši Francijā, Kozlovskis atbildēja, ka šādu slēdzienu uzreiz izdarīt nevar. "Tas ir skaidrojams ar terorismu kā tādu, ar terorisma draudiem Eiropā, kas faktiski saglabājas visās valstīs, it sevišķi tā ir Francija, Beļģija. Arī Dānija ir cietusi, tāpēc, manuprāt, izdalīt konkrēti vienu valsti mēs nevarētu, bet tai pašā laikā tīri statistiski tā ir Francija."

Vaicāts, vai nav bažu par terorisma draudiem šajā nedēļas nogalē Salacgrīvā notiekošajā festivālā "Positivus", Kozlovskis atbildēja noliedzoši. "Nepieciešamības gadījumā [drošības pasākumu] akcenti tiks pārvērtēti, bet vēlreiz gribu apliecināt, ka zems [terorisma draudu] līmenis saglabājas visā valstī. (..) Skaidrs, ka es esmu pārrunājis arī ar policijas vadību šo Francijas gadījumu un lūdzis pastiprināti pievērst uzmanību sabiedriskajai kārtībai un drošībai, taču šo pasākumu es pilnīgi noteikti negribētu saistīt ar terorisma draudu līmeni," sacīja iekšlietu ministrs.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

 

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA