Noslēdzies Jūrmalas festivāls. FOTO
Pirmo reizi Dzintaru pludmales smiltīs notika Salsas nakts Jūrmalā.
Novadu ziņas
2016. gada 19. jūlijs, 12:34

Noslēdzies Jūrmalas festivāls. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 16. jūlijā, noslēdzās Jūrmalas festivāls, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem nedēļas garumā piedāvāja baudīt izcilu koncertu sēriju Dzintaru koncertzālē, karstasinīgus mūzikas ritmus Salsas naktī Dzintaru pludmalē un tradicionālos Jomas ielas svētkus.

Jūrmalas festivāls tika atklāts ar krāšņu koncertu Dzintaru koncertzālē, kur uzstājās trompetists Sergejs Nakarjakovs un izcilais latviešu pianists un starptautisko konkursu laureāts Vestards Šimkus. Nedēļas garumā festivālā uzstājās Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki: Ksenija Sidorova, Intars Busulis ar Liepājas Simfonisko orķestri, Ivars Kalniņš, gruzīnu etnodžeza grupa “Egari”, kā arī mūziklu zvaigznes no Lielbritānijas ar slavenākajiem Brodvejas mūzikliem. Jūrmalas festivāla noslēgumā Dzintaru koncertzālē izskanēja krāšņs galā koncerts “Viva Italia”, kurā operu ārijas un duetus izpildīja starptautiski atzītais tenors Kristians Benedikts, latviešu operdziedātāja Alise Zinovjeva, uzlecošā zvaigzne Marlēna Keine, izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš un Jūrmalas festivāla orķestris Igaunijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Vello Pēna vadībā.

Piektdien, 15. jūlija vakarā, pirmo reizi Dzintaru pludmales smiltīs notika Salsas nakts Jūrmalā. Ikvienam bija iespēja izdejot karstasinīgos salsas dejas soļus Latīņamerikas grupas „Mercadonegro” pavadībā un baudīt krāšņa brazīliešu deju šova “Brazilian Queens” uzstāšanos.

Sestdien, 16. jūlijā, visas dienas garumā jau septiņpadsmito gadu norisinājās Jūrmalas centrālās ielas, Jomas ielas, svētki. Majoru stāvlaukumā notika starptautisks basketbola “Ghetto Basket” turnīrs, kurā piedalījās ielu basketbola čempioni no Krievijas, Čehijas, Ukrainas un Lietuvas. Turnīrā vislabāk veicās Latvijas komandām. Par čempioniem kļuva “AR Properties”, 2. vietu ieguva “One Design”, 3. vietu “Tava ģērbtuve”.

Koncerta programmu uz kūrortpilsētas Jomas ielas skatuves atklāja igauņu komponists un ģitārists Argo Vals. Apmeklētāji varēja vērot vairākus teātra uzvedumus “Goda teātra” izrādi “Viss par vīriešiem”, literāru uzvedumu ”Trejdeviņi saules ceļi” un Raimondas Vazdikas veidoto muzikālo izrādi “Dzejnieki. Nakts. Bohēma”, kurā skanēja komponistu M. Brauna, R. Paula, I. Kalniņa, V. Pūces skaistākās dziesmas. Koncertu noslēgumā uzstājās grupas “Gain Fast” un “Riga Reggae”. Turaidas ielā ar izklaidējošu muzikālo programmu uzstājās pūtēju Kvintets “5-ATĀ!”.

Savukārt paši mazākie svētku apmeklētāji Horna dārzā baudīja muzikālus koncertus “Apkārt zemeslodei”, “Mājas pele, lauku pele” un interaktīvo izrādi “Baltais lācis – superzvaigzne”, kā arī Jūrmalas Kultūras centra BG deju studijas priekšnesumus. Ikvienam interesentam bija iespējā dejot līdzi un rotaļāties ar drosmīgo Kapteini un viltīgo Jūras laupītāju no Jūrmalas teātra.

   

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto