Vestminsteras abatijā Vējoņu pāris noliek ziedus; aicina karalieni Elizabeti uz Latviju. FOTO
Latvijas prezidents ar kundzi Vestminsteras abatijā.
Politika
2016. gada 19. jūlijs, 14:30

Vestminsteras abatijā Vējoņu pāris noliek ziedus; aicina karalieni Elizabeti uz Latviju. FOTO

Jauns.lv

Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējoņa kundze no šodienas, 18.jūlija līdz trešdienai, 20.jūlijam dodas oficiālajā vizītē uz Lielbritāniju.

Oficiālās vizītes ietvaros 19.jūlijā Valsts prezidents un Ivetas Vējones kundze piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā Vestminsteras abatijā, bet pēc tam devās audiencē pie Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II. Paredzēta arī Valsts prezidenta tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D'Souzu un parlamenta Pārstāvju palātas spīkeri Džonu Berkovu. Otrdienas vakarā Valsts prezidents viesosies Daugavas Vanagu namā, kā arī atsevišķā pasākumā tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

20.jūlijā Raimonds Vējonis sniegs interviju laikrakstam "Financial Times", bet pēc tam dosies uz NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābu (ARRC), kur darba pusdienās tiksies ar štāba komandieri ģenerālleitnantu Timu Evansu un Latvijas pārstāvi ARRC štābā pulkvežleitnantu Igoru Kļaviņu.

Iveta Vējones kundze kā latviešu diasporas skolu patronese savas atsevišķās programmas ietvaros vizītes laikā Latvijas vēstniecībā kopā ar Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Apvienotajā Karalistē Andra Teikmaņa kundzi Ingunu Peniķi tiksies ar Latvijas diasporas pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos diasporas izglītības jautājumus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze audiencē pie karalienes Elizabetes II bija Bakingemas pilī un tikšanās laikā prezidents ielūdza karalieni 2018.gadā apmeklēt Latviju par godu valsts simtgades svinībām, informēja prezidenta Preses dienestā. Valsts prezidents, pasniedzot ielūguma vēstuli Elizabetei II, uzsvēra, ka karalienes vizīte Latvijā simtgades svinību laikā tiktu augsti novērtēta. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija nozīmīgo jubileju atzīmēs ar plašu kultūras programmu Latvijā un ārvalstīs, tostarp Lielbritānijā.

Sarunas laikā prezidents uzsvēra, ka Lielbritānija ir nozīmīgs partneris Latvijai. To apliecina ciešā sadarbība dažādos līmeņos un formātos. "Mūsu valstis vieno ļoti ciešas ekonomiskās saites, padarot Lielbritāniju par vienu no Latvijas galvenajiem tirdzniecības partneriem," sacīja Vējonis, vēlreiz apsveicot Elizabeti II 90.dzimšanas dienā, novēlot viņai stipru veselību un spēku.

BNS, LETA/Foto: Valsts prezidenta kanceleja