"Liepājas mākslas foruma" programmā arī kino un teātra performances
Kultūra
2016. gada 22. jūlijs, 10:00

"Liepājas mākslas foruma" programmā arī kino un teātra performances

Jauns.lv

No 5. līdz 13.augustam Liepājas pilsētvidē un koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies “Liepājas mākslas forums”. Daudznozaru foruma programmā, līdzās mūzikas un mākslas notikumiem, tiek piedāvāti arī bezmaksas kino un teātra seansi.

6.augustā pulksten 20, turpinot pavasarī iesākto muzikālo kino vakaru sēriju, Liepājas koncertzāles Lielajā zālē tiks rādīta 1962.gadā uzņemta melnbaltā filma “Visu nakti” (“All night long”) ar mākslas zinātnieka dr.philol. Viktora Freiberga ievadlekciju.

Režisora Bazila Dērdena muzikālā drāma “Visu nakti” ir viena no oriģinālākajām Viljama Šekspīra traģēdijas “Otello” modernajām ekranizācijām, kas Latvijā līdz šim nav rādīta. Zīmīgi, ka šajā britu drāmā galvenās lomas atveido ne tikai ekrāna leģendas, aktieri Patriks Makgūgans, Betsija Blēra, Pols Hariss, Mārtija Stīvensa un sers Ričards Attenboro, bet

epizodēs redzami arī sava laika slavenākie britu un amerikāņu džeza mūziķi

.

Kinofilmas apraksts vēsta - Londona, 60. gadi. Džeza un līksmības laikmets. Mūziķis Aurēlijs Rekss un viņa sieva, bijusī dziedātāja Dālija ierodas uz smalkām vakariņām pie ietekmīga mūzikas producenta Roda Hamiltona. Jauns un ambiciozs bundzinieks Džonijs Kuzēns vēlas dibināt pats savu grupu un redz Dāliju kā savu solisti. Saņēmis nepārprotamu atteikumu, Džonijs turpat ballītē sāk vērpt intrigas, apkārtējiem stāstot, ka Dālijai ir dēka ar grupas menedžeri Kasu.

Dr.philol. Viktors Freibergs

ir viens no zinošākajiem, atraktīvākajiem un kompetentākajiem Latvijas lektoriem, kura zinātniski pētnieciskās darbības virziens ir britu 20.gadsimta literatūra, literatūras teorijas attīstības tendences, kā arī kino vēstures un kino vēstījuma semiotikas pētījumi. Seansa kopējais ilgums ar ievadlekciju: aptuveni 2 stundas. Filma tiek piedāvāta sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, kinoprojektu Spektrs, CREA promotion un Britu padomi.

No 10. līdz 12.augustam

“Lielā dzintara” Eksperimentālajā skatuvē notiks līdz šim koncertzālē nebijušas, interaktīvas teātra performances.

Spēlmaņu nakts laureāta, režisora Elmāra Seņkova veidotā izrāde – saruna “Mii mii paaudze”

pirmizrādi piedzīvoja pērn festivālā “Homo Novus”, kur guva atzinīgas kritiķu atsauksmes.

Mūsdienu pusaudžus teorētiķi sauc par “Es Es Es Paaudzi” (Me Me Me Generation). Šī izrāde ir saruna caur ekrānu ar pieciem reāliem vidusskolēniem, kas pieder pie tās.  Trīs dienu laikā kopumā tiks piedāvāti 15 seansi, uz kuriem ieejas kartes vairs nav pieejamas. Izrāde tiek piedāvāta sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un Latvijas Jaunā teātra institūts.

Kā iepriekš ziņots, “Liepājas mākslas forums” no 5. līdz 13. augustam koncertzālē “Lielais dzintars” iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī  kino un klaviermūzikas vakarus. Vairāk informācijas par forumu var iegūt mājas lapā www.greatamber.lv .

Bezmaksas ieejas kartes var pieteikt koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā pa tālruni 634 24555. Biļetes uz maksas pasākumiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

Reklāmas raksts sadarbībā ar koncertzāli "Lielais dzintars"/Publicitātes foto