Jaunbērzes negadījumā cietušo veselības stāvoklis būtiski nav mainījies
Cietušie ir 10 gadus vecs zēns, 13 gadus veca meitene, kā arī 36 gadus vecs vīrietis.
112
2016. gada 24. jūlijs, 16:50

Jaunbērzes negadījumā cietušo veselības stāvoklis būtiski nav mainījies

Jauns.lv

Dobeles novada Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā "Makleri" notikušajā traģiskajā negadījumā cietušo veselības stāvoklis būtiski nav mainījies.

Visi trīs cietušie turpina ārstēties slimnīcā. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā aģentūra BNS noskaidroja, ka abu bērnu veselības stāvoklis ir stabils. Precīzāka informācija varētu būt pirmdien pēc pacientu apskates.

Vēl viens negadījumā cietušais vīrietis turpina ārstēties Dobeles slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis nav mainījies salīdzinājumā ar sestdienu, kas tas bija smags, informēja slimnīcā.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada  Jaunbērzes pagasta, kur zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Jaunbērzes  pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols teica, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks, kuram tā piederēja no 1999.gada līdz 2016.gada 13.aprīlim.

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša  pavēstīja, ka cietušie ir 10 gadus vecs zēns, 13 gadus veca meitene, kā arī 36 gadus vecs vīrietis.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka gāzes noplūde notika, jo sabojājās pretvārsts uz vada, pa kuru no mēslu starpkrātuves pārsūknē šķidrmēslus. Kūtsmēsliem atrodoties slēgtā telpā, tajā veidojoties dažādas gāzes, no kurām galvenās ir metāns, amonjaka emisijas un sērūdeņradis.

BNS / Foto: Valsts Policija / Kristīna Miļūna/LETA