Pēdējā laikā Mangaļsalā un Vecāķos notikušas vairākas zādzības; aizturēts iespējamais vainīgais
Policija skaidros aizturētā vīrieša saistību arī ar citām zādzībām, kas izdarītas Mangaļsalā un tās apkārtnē.
112
2016. gada 26. jūlijs, 23:05

Pēdējā laikā Mangaļsalā un Vecāķos notikušas vairākas zādzības; aizturēts iespējamais vainīgais

Jauns.lv

Likumsargi aizturējuši vīrieti, kurš Mangaļsalā, bojājot slēdzeni, no automašīnas nozaga portatīvo datoru, informēja Valsts policijā (VP).

Tā kā pēdējā mēneša laikā krasi palielinājies fiksētais zādzību skaits no automašīnām Mangaļsalā - saņemti vairāk nekā desmit iesniegumi - Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicija sāka pastiprinātus reidus Mangaļsalā un tās apkārtnē, lai noķertu iespējamos zagļus.

23.jūlijā ap plkst.11.50 Mangaļsalas ielā, pie Vecāķu pludmales, reida laikā likumsargi pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt šajā teritorijā bija manīts. 1975.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts pārbaudes veikšanai. Pārbaudot aizturētā personīgās mantas, pie viņa tika atrasts portatīvais dators, kura izcelsmi viņš nevarēja paskaidrot. Turpat aizturēšanas vietā likumsargi konstatēja, ka blakus esošai automašīnai "Audi" ir bojāta slēdzene. Kā vēlāk izrādījās, vīrietis šo automašīnu bija apzadzis. Par zādzību no automašīnas tika informēts tās īpašnieks, kas pēcāk pastāstīja, ka tajā atradies pie garnadža atrastais portatīvais dators.

Aizturētais jau iepriekš vairākkārt bijis tiesāts par mantiskiem noziegumiem. Vīrietis arī vien pirms pāris mēnešiem atbrīvots no apcietinājuma, kur izcieta sodu par iepriekš izdarītu identisku noziegumu - zādzību no automašīnas.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot automašīnā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Otrdien tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Policija skaidros aizturētā vīrieša saistību arī ar citām zādzībām, kas izdarītas Mangaļsalā.

BNS/Foto: Sintija Zandersone/LETA

Tēmas