Režisors: "Transformeri 2" ir mēsls
Kultūra
2011. gada 7. marts, 12:25

Režisors: "Transformeri 2" ir mēsls

Jauns.lv

Amerikāņu kinorežisors un producents Maikls Bejs atzinis, ka viņa filma "Transformers: Revenge of the Fallen" ("Transformeri: Pieveikto atriebība") ir mēsls, pie kura vainojams scenāristu streiks.

"Atskatoties uz to (filmu), es redzu, ka tas ir mēsls," intervijā ar žurnālu "Empire" atzina režisors. "Nenovēršami tuvojās scenāristu streiks. Es gatavojos filmai mēnešiem ilgi, un vienīgais priekšstats par to, kāda būs filma, bija 14 lapaspuses scenārija. Šādā veidā nevar uzņemt filmu."

Šī nav pirmā reize, kad Bejs atzīst, ka filma varētu būt izdevusies labāka, ja tās veidošanu neiztraucētu scenāristu streiks. Pagājušā gada jūlijā kādā citā intervijā režisors norādīja, ka "pēc scenāristu streika bija ļoti grūti uzņemt filmu tik īsā laikā".

Lai arī filma pagājušajā gadā saņēma trīs "Zelta avenes" - par gada sliktāko filmu, gada sliktāko režiju un gada sliktāko scenāriju, tās ieņēmumi kinoteātros bija visnotaļ iespaidīgi - kopumā filma ieņēmusi 836 miljonus ASV dolāru (421 miljonu latu).

Šā gada jūlijā uz ekrāniem nonāks franšīzes trešā filma "Transformers: Dark of the Moon", kas, pēc Beja domām, būs krietni labāka par iepriekšējo.

LETA