Latvijas izlases kapteine Baško-Melnbārde pievienojas "TTT Rīga"
Gunta Baško-Melnbārde atgriežas Latvijā.
Sabiedrība
2016. gada 28. jūlijs, 15:50

Latvijas izlases kapteine Baško-Melnbārde pievienojas "TTT Rīga"

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm "TTT Rīga" sastāvu papildinājusi ar valstsvienības kapteini Guntu Baško-Melnbārdi, ceturtdien informē klubs.

Pagājušajā sezonā "Basket Landes" sastāvā Baško-Melnbārde 23 spēlēs Francijas čempionātā vidēji guva 11,3 punktus, izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 12,5 (labākais rādītājs pēdējās četrās sezonās Francijā). Uzbrucēja realizēja 53,7% divpunktu un 38,7% trīspunktu metienu.

"Basket Landes" pagājušajā sezonā ieņēma sesto vietu Francijas čempionātā, savukārt FIBA Eirokausa izcīņā apstājās pusfinālā.

Baško-Melnbārde arī iepriekš ir spēlējusi "TTT Rīga" sastāvā, pārstāvot komandu 2011.gada novembrī un decembrī. Viņa ir trīskārtēja Latvijas čempione ar RTU/EKJU/"Arkādija" komandu 1996.gadā un RTU/"Klondaika" vienību 1997. un 1998.gadā. Pirmos soļus basketbolā spērusi sporta skolā "Arkādija" pie treneriem Initas Kresas un Aivara Vīnberga.

"Man ir liels prieks par iespēju spēlēt mājās - vienmēr esmu to gribējusi. Ceru, ka spēšu palīdzēt komandai uzvarēt pēc iespējas vairāk spēlēs un, ja radīsies vajadzība, sniegt padomu jaunajām spēlētājām," paziņojumā citēta Baško-Melnbārde.

"TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips norāda, ka Baško-Melnbārde ir ļoti pieredzējusi un uzticama spēlētāja, Latvijas valstsvienības kapteine un karognesēja. "Viņas klātbūtne mudina pārējās spēlētājas kļūt labākām. Guntas līderes īpašības palīdzēs komandai gan praktiski, gan psiholoģiski. Viņa spēj un var uzņemties iniciatīvu, kad tas ir nepieciešams."

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi sešos Eiropas čempionāta finālturnīros (Polijā 1999.gadā, Turcijā 2005., Itālijā 2007., Latvijā 2009., Polijā 2011., Ungārijā 2015.). Valstsvienībā viņa debitēja 1996.gada 1.maijā Huskvarnā, Zviedrijā. Latvijas izlasē uzbrucēja aizvadījusi 169 spēles un guvusi 1623 punktus.

Latvijas valstsvienības sastāvā Baško-Melnbārde 2007.gadā iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā un gadu vēlāk Madridē uzvarēja olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, pirmo reizi vēsturē nodrošinot izlases dalību olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Pekinā. Vairākus gadus basketboliste veikusi izlases kapteines pienākumus.

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā. Trīspadsmit sezonās profesionālajā sportā viņa kļuvusi par Eiropas kausa ieguvēju (2012.gadā), Eirolīgas vicečempioni (2009.gadā), Francijas čempioni (2014.gadā), Polijas čempioni (2011.gadā) un Spānijas Federācijas kausa ieguvēju (2008.gadā).

"TTT Rīga" nacionālajā čempionātā 25 sezonās izcīnījusi 15 čempionu titulus, kā arī trīs reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA